Мешканців Львова та області очікує здорожчання проїзду у маршрутках

Новини 23 Травня, 2018 268

Сьогодні, 23 травня, стало відомо про те, що вже цього літа на мешканців Львівщини очікує чергове подорожчання проїзду у міжміських маршрутках.

Таку заяву зробив у коментарі 4studio голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка. За його словами, стрибок цін є обумовлений рівнем економіки, а не особистими бажаннями перевізників:

“Щоби підприємства купували новий транспорт, як цього тепер чітко вимагає держава, має бути економічно обґрунтований тариф. Поки не готовий назвати на скільки саме подорожчає проїзд у області, але влітку перегляд тарифу буде точно”, – сказав Велійка.

Нові тарифи чекають і на мешканців міста, щоправда, “не так швидко”: на початку осені.

Очікуваний стрибок ціни з 5 грн. до 6,8 – 7 грн. за одну поїздку:

“Зараз ми їздимо по цінах нижчих за економічно обґрунтовані. Тому безумовно тариф треба переглядати. Перевізники це питання ініціюють, настоюють на тому і за нашими оптимістичними прогнозами тариф 6,8 – 7 грн. можливий не швидше осені поточного року”, – додав голова Асоціації перевізників.

Також Велійка наголосив на тому, що у місті та області є гостра нестача водіїв, які через низький рівень оплати праці звільняються та навіть масово покидають країну.

Додамо, що останнє подорожчання проїзду по Львову відбулось лише півроку тому, у грудні 2017. Тоді ціна на проїзд по місту з 4 грн. піднялась до 5 грн. За цей час якість перевезень  не змінилась: добратись кудись вчасно у пікові години громадським транспортом – справжнє випробування не для слабкодухих.

Коментарі

Позначки: , , ,