Мешканців Львівщини запрошують до інтерактивної перевірки якості звучання електросирен

Новини 19 Березня, 2019 25

Про це сьогодні, 19 березня, під час брифінгу повідомив начальник управління оперативно-чергової служби оповіщення та зв‘язку департаменту з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА Микола Сень.

«20 березня буде здійснюватися перевірка систем оповіщення Львівської області. Під час перевірки системи оповіщення будуть вмикатися електросирени. Уривчасте звучання електросирен означає сигнал «Увага усім!» для мешканців Львівської області Чому ми хочемо звернути увагу на цю перевірку? Це комплексна перевірка. Якщо упродовж січня – лютого у місті Львові чули короткочасні включення електросирен – це означало, що проводиться постійна перевірка з метою підтримки, але комплексна здійснюватиметься лише у цю середу. Це плановий захід, який проводиться лише один раз на квартал», – зазначив Микола Сень.​

Здійснюватиметься оповіщення упродовж п’яти хвилин у період з 14:50 до 14:55 год.

Відтак, здійснюватиметься перевірка всієї системи оповіщення Львівщини. У тому числі і апаратури, яка встановлена у підрозділах Національної поліції.

Микола Сень також додав: «Велике значення ми приділяємо готовності систем оповіщення. Ця перевірка має виявити ті недоліки, про які ми ще не знаємо. Ми хочемо звернутися до мешканців області з проханням посприяти нам у цьому. Ми розробили і пропонуємо систему інтерактивної перевірки якості звучання електросирен».

Для визначення рівня озвучення електросиренами території міст обласного значення та районних центрів проводитиметься електронне опитування мешканців області: достатньо з комп’ютера, ноутбука, планшета або смартфона перейти в мережі Інтернет за посиланням на опитуваннята відповісти на декілька нескладних запитань.

Звертаємо увагу, що доступ за посиланням для опитування буде актуальним у період з 15:00 год 20 березня до 24:00 год 25 березня поточного року.

Брифінг щодо перевірки територіальної та місцевих систем оповіщення Львівщини

Опубліковано 4studio Вівторок, 19 березня 2019 р.

Коментарі

Позначки: ,