Мешканці Винник та околиць відстояли своє право на чисте довкілля (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 05 Липня, 2019 220

Обговорення будівництва заводу гарячого цинкування неподалік Винник, фото: 4studio

Вчора, 4 липня, ввечері у винниківському клубі “Дозвілля” (вул. Шевченка, 3) відбулось громадське слухання щодо будівництва заводу гарячого цинкування, який будують неподалік від міста, на терторії Підберізцівської громади.

Про це з місця події повідомляє кореспондент “Четвертої студії”.

Десятки мешканців Винник, Лисиничів, Підбірців та Підберізців прийшли на публічне обговорення, аби виступити категорично проти будівництва, яке від деяких будівель знаходиться буквально за кілька метрів.

Також громади всіх населених пунктів, неподалік яких і будують згаданий завод, підтвердили той факт, що до цього моменту з ними жодних погоджень та зустрічей представники забудовника чи власники заводу не проводили.

Відеопрезентацію від керівництва заводу про технологію їхнього заводу у залі зустріли неохоче, між рядами раз за разом лунали крики “Ганьба!” та “Геть!”.

“Не треба нам тут Цинкового Чорнобиля! Нас ніхто не запитував чи ми згодні, щоб наші діти та ми дихали хімічними випарами та труїлись їхніми відходами. Ви забули про головне – погодити будівництво, а тепер – ми проти і не буде тут ніякого заводу гарячого цинкування”, – резюмували один за одним присутні у залі мешканці Винник та околиць.

На обговорення прийшов і мер міста Винник Володимир Квурт, який хоч і закликав громаду бути тактовною та більш терпимою до можливих інвесторів, все ж засвідчив, що не готовий підтримувати будівництво такого об`єкту неподалік заселених територій:

“З самого початку було зроблено багато невірних кроків і тепер найкращим рішенням буде перепрофілювати вже почате будівництво з хімічного та складські приміщення, наприклад. Тоді й забудовник не втратить повністю все вже створене, й громади наколишніх населених пунктів будуть мати зиск з наповнення бюджету за рахунок податків”, – сказав мер Винник Володимир Квурт.

Тож станом на зараз понад 25 тисяч мешканців спільними зусиллями відстояли своє право на чисте довкілля.

Коментарі

Позначки: , , ,