Мешканці вулиці Степана Бандери готуються до перекриття доріг у Львові

Новини 29 Вересня, 2020 4 243

Ремонт вулиці Бандери у Львові ,фото 4studio

Чиновники Львівської міської ради проігнорували загальні збори мешканців вулиці Степана Бандери та прилеглих вулиць щодо знищення історичного ареалу міста Львова

Мешканці вулиці Степана Бандери та прилеглих вулиць, які сьогодні, 29 вересня, провели загальні збори готуються до перекриття вулиць у Львові, якщо чиновники Львівської міської ради або мер Андрій Садовий особисто з ними не зустрінуться та не зупинять нищення історичного ареалу міста Львова.

Таке рішення прийнято під час загальних зборів мешканців, пише Четверта студія.

На зустріч до мешканців прийшли депутат Львівської міської ради, керівник Львівської обласної організації партії “За майбутнє” Ігор Телішевський, голова фракції УГП Львівської міської ради Тарас Чолій, громадський активіст Ірина Юзик та інші небайдужі представники громадськості, які підтримують вимоги мешканців щодо збереження існуючої бруківки на вулиці Степана Бандери, облаштування тут чотирьох смуг для руху транспорту, а також необхідності належної організації схеми руху на ближніх вулицях на час ремонту.

Мешканці наголошують, що за вчора і за сьогодні увесь Львів побачив, наскільки вулиця Степана Бандери насправді є важливою транспортною артерією, адже за ці два дні місто перетворилось на суцільні тягнучки.

Також мешканці побоюються, що після ремонту вулиця Степана Бандери буде “плавати” так само, як інші вулиці, які відремонтовані протягом останніх кількох років. Зараз, кажуть місцеві, навіть у великі дощі вода на вулиці не стоїть, натомість на сусідній вулиці Чупринки навіть після маленького дощу уже складно через воду перейти дорогу.

Відтак, мешканці ще раз нагадали вимоги, які вони ставлять перед міською владою, зафіксували це голосуванням й домовились дати чиновникам міської ради два дні на реакцію. Якщо їх вимоги і далі проігнорують, то члени ініціативної групи перекриватимуть рух на важливих транспортних артеріях міста, а також прийдуть під стіни Львівської міської ради. Сьогодні ж ані Андрія Білого, ані представників “Львівавтодору” на зустрічі не було. Мабуть, боялись змокнути.

Депутат Тарас Чолій наголосив, що міський голова Андрій Садовий так і створив робочої групи, про яку домовлялись ще на громадських слуханнях у 2017 році.

Ігор Телішевський відзначив, що ремонтні роботи фактично виконуються у борг, адже коштів на проведення ремонту не закладено. За його словами, депутатський корпус навряд до кінця цієї каденції виділить кошти на ці ремонтні роботи, тож у місцевих мешканців є усі шанси відстояти свої права.

Нагадаємо вимоги місцевих мешканців щодо ремонту вулиці Степана Бандери:

1. Визнати проект комунальної установи «Інститут міста» по ремонту вулиці Степана Бандери таким, що не відповідає вимогам мешканців Львова, рекомендувати депутатам Львівської міської ради визнати проект реконструкції вулиці Степана Бандери незадовільним.

2. Залишити при ремонтних роботах неодмінно автентичну бруківку.

3. Передбачити при реконструкції затвори при облаштуванні дощоприймачів.

4. Залишити вулицю Професорську відкритою для руху транспорту.

5. При реконструкції зберегти усі дерева на вулиці Степана Бандери

6. До затвердження комплексної схеми розміщення реклами у місті Львові не передбачати розміщення жодних рекламних об’єктів.

7. При реконструкції вулиці залишити 4 існуючі смуги для руху транспорту по вулиці Степана Бандери, що дозволяє ширина вулиці.

8. Залишити транспортні потоки на вулиці Степана Бандери та прилеглих вулицях з існуючою схемою дорожнього руху.

9. Встановити плити для трамвайних колій під друковане покриття.

10. Велосипедну доріжку розмістити в межах тротуару, що дозволяє його ширина, аби не завідувати вулицю.

11. Під час ремонту залишити по складену бруківку на тротуарах та не вивозити до жодного іншого місця.

Учора під час зустрічі громадських активістів та місцевих мешканців зібрано підписи про збереження брукованого покриття вулиці Степана Бандери та про те, щоб на час ремонту вулиці Бандери бруківку не вивозили на так звані склади, звідкіля бруківка уже не повертається на львівські вулиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧАСТИНУ БРУКІВКИ ІЗ ВУЛИЦІ БАНДЕРИ ЗАБЕРУТЬ У НЕВІДОМОМУ НАПРЯМКУ

У ЛЬВОВІ ЗАКЛИКАЮТЬ СТАТИ НА ЗАХИСТ БРУКІВКИ НА ВУЛИЦІ СТЕПАНА БАНДЕРИ

САДОВИЙ МАНІПУЛЮЄ ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО РЕМОНТ ВУЛИЦІ БАНДЕРИ

Коментарі

Позначки: , ,