Мешканці Сихова організовують акцію проти будівництва супермаркету

Новини 28 Травня, 2021 734

У суботу, 29 травня, о 12-00 біля ТЦ “Інтер Сіті” на Сихові відбудеться спільна акція протесту орендарів ТЦ “Інтер Сіті” та мешканців прилеглих будинків проти свавілля та безглуздості, за право на працю і безпечне дозвілля.

Про це ІВ “Четверта студія” повідомили місцеві мешканці.

14 травня кільком десяткам підприємців, які працюють на першому поверсі ТЦ “Інтер Сіті” прийшов лист від орендодавця – ДП «Інтергал-Буд» ТОВ «Фірма «Інтергал»» – звільнити протягом 30 днів площу у зв’язку з проведенням капітального ремонту. Хоча договір на оренду у підприємців чинний до кінця листопада цього року. Орендодавець посилається на необхідність проведення капітального ремонту, вимагає за згодою сторін призупинити оренду.

Оксана Новікова, директорка пекарні “Кримська перепічка” розповідає, що вже 10 день точиться боротьба підприємців за право працювати. Вже 10 день мешканці прилеглих будинків стурбовані новиною про те, що їх улюблені місця сімейного дозвілля, затишок та простір – перетворюється на черговий супермаркет.

“І нічого, що інфраструктура взагалі не адаптована під заїзд великогабаритного транспорту; що поруч розташований сучасний дитячий майданчик, де проводять вільний час діти та батьки; що немає належної кількості паркомісць, тощо.
І нічого, що договори з діючими орендарями підписані до 30 листопада і, не встигши оговтатися від локдауну, в них вимагають звільнити приміщення за 30 днів, залишаючи без засобів для існування сотню людей, по суті знищуючи бізнес десятків орендарів. Гроші не пахнуть. На жодні поступки та аргументи власник не реагує і єдина відповідь, що звучить з його вуст – є:

«Ми власники та маємо право робити зі своєю власністю все, що вважаємо за потрібне»” – додала підприємниця.

Хто правий, а хто ні – вирішить суд, куди вже звернулися ошукані підприємці.

Тим часом, мешканці Сихова готові підтримати їх та відстояти свій маленький, але рідний громадський простір.

Долучатися просять всіх, хто проти знищення громадського простору для себе та своїх дітей, знищення малого бізнесу і захоплення району монополістами.

Коментарі

Позначки: ,