Мер Рівного попросив вибачення за висловлювання про ромів

Новини 10 Червня, 2021 331

У Рівному перемагає Олександр Третяк

Міський голова Рівного Олександр Третяк (“Європейська солідарність”) попросив вибачення за висловлювання на адресу ромів. Він пропонував “запакувати ромів в автобус і вивезти в їхнє рідне Закарпаття”.

Про це Третяк написав у Фейсбуці, пише Четверта студія.

«Вчора на запитання журналістів щодо протиправної поведінки представників національних меншин у нашому місті відповів досить емоційно за що хочу попросити вибачення. Така моя реакція викликана численними скаргами рівнян, зокрема петицією на сайті міської ради “Притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності ромське населення” та іншими зверненнями.

Водночас у нашій громаді дійсно склалася складна ситуація з протиправними діями різних осіб, що займаються жебракуванням та іншими протиправними діями, що порушують правила громадського порядку», – сказав Третяк.

Міський голова нагадав, що усі люди рівні незалежно від етнічного походження.

Нагадаємо, учора міський голова Рівного Олександр Третяк заявив, що скоро йому увірветься терпець і ромів із міста “запакують в автобус і вивезуть на Закарпаття”.

“Я максимально стримуюся в емоціях. Але, дивлячись на цю ситуацію із ромською національністю, у мене бракує слів і толерантності до того, що вони творять у місті.

Буквально на днях мав провести засідання робочої групи з правоохоронними органами, щоб вирішити це питання, щоб представники ромської національності не поводилися так нахабно…

Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття”, – сказав він.

За його словами, правоохоронці мали б стежити за ситуацією.

Третяк розповів, що недавно на вулиці Рівного зустрів ромів і сказав, що у них є пару годин, щоб забратися з міста. Але ті поскаржилися, що не їздять поїзди, автобуси, тому він пригрозив їм.

Коментарі

Позначки: ,