Мер Івано-Франківська спричинив скандал у мережі (ВІДЕО)

Новини 16 Жовтня, 2023 269

Якби не Франківськ й інші регіони заходу – держави б не було, – Марцінків

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що “якби не Івано-Франківськ, Тернопіль, Львівщина, інші регіони заходу України – держави б не було”.

Місцеве видання “Галка” пише, що в мережі ці слова викликали бурхливу реакцію у суспільства, пише Четверта студія.

Марцінків  під час онлайн-ефіру обговорював вживання української мови. Зокрема, він розповідав про поширення ворогом наративу, що в Івано-Франківську погано ставляться до російськомовних і жителів інших регіонів. Мер наголосив, що це не правда. Згодом він сказав, що гордий очолювати україномовне місто, де є патріоти, які боронять країну.

“Якби не Івано-Франківськ, Тернопіль, Львівщина, інші регіони заходу України – держави б не було…Я гордий з того, що франківці однозначно, єдиною мовою є українська…Там де російська мова, там ворог завжди буде вважати її своєю територією”, – заявив Марцінків.

На цю фразу почали гостро реагувати у мережі:

  • Ми тут і зараз існуємо не лише завдяки цим регіонам. Такі публічні заяви – це дичина та ознака незнання історії України. Одне я знаю точно: якби не Марцінків, то ми б не отримали миттєвого публічного знецінення інших захисників України
  • Спочатку “промова” була про важливість української мови. А потім мер Марцінків видав репліку, якою в принципі показав рівень свого інтелекту та поваги до захисників України. Який же це сором мого міста
  • Таке враження що мер готується до виборів, тому догоджає жителям міста як вміє, і при цьому не задумуючись розділяє Україну на кращих, та на нехай вже будуть і ці. Черговий популізм!!!
  •  Що за мислення виключності? Щось я таке вже чув про “Данбас всєх корміт”.

Втім були й такі, що підтримали мера:

  • Собаки гавкають, караван іде. Ви найкращий і все правильно говорите. Нехай наслідують ваш приклад як керівника міста, як патріота, як того, хто міцним тилом стоїть за нашим військом.
  • Все дуже правильно сказали. Але не в час війни такі речі казати. Різні настрої зараз в народі.
  • Божої ласки вам пане Руслан Марцінків і витримки, бо дуже не просто прийшлося вам, все владнати із переселиним- рускомовним населенням. Дякую!

Коментарі

Позначки: ,