Медики пояснили, чому у Львівській області виявили більше підтверджених випадків інфікування коронавірусом

Новини 11 Червня, 2020 1 216

Фото: Укрінформ

Уперше за весь період пандемії, який офіційно обліковують від 15 березня, за одну добу було проведено 640 лабораторно підтверджених випадків інфікування.

У відсотковому співвідношенні  такий показник не відрізняється від того періоду, коли проводили вдвічі менше досліджень і виявляли менше інфікованих.

Про це сьогодні розповіла під час брифінгу лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталя Тімко, пише Четверта студія.

«Що більше ми виявимо інфікованих людей, що швидше ми їх ізолюємо та перервемо ланцюжок передачі інфекції – то менше людей ми наразимо на небезпеку. Відтак, більша кількість позитивних ПЛР-тестів зумовлено тим, що проведено більше лабораторних досліджень. Але це об’єктивне відображення того, що хворі є. За останні два тижні за рішенням оперативного штабу облдержадаміністрації лікарні, які працюють з хворими формують списки пріоритетних, тобто тих кому в першу чергу проводити тести. Що більше обстежують людей з клінічними ознаками захворювання, то більшу кількість виявляють», – зазначила Наталія Тімко.

Попри велику кількість виявлених підтверджених випадків, кількість пацієнтів у стаціонарах не зростає стрімко.

«Станом на сьогодні є 592 особи у стаціонарах, що більше від учорашнього дня лише на 5 пацієнтів. Щоправда варто відзначити, що ті особи, які звертаються за медичною допомогою перебувають у середньому або важкому стані. Вкотре закликаю бути всім відповідальними та дотримуватися усіх правил карантину. А при виявленні змін у стані здоров’я звертатись до сімейного лікаря. Адже рання діагностика та вчасне лікування може попередити важкий перебіг хвороби та розвиток ускладнень», – наголосив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Медики наголошують, що інфекція буде передаватись доти, доки є бодай один інфікований. Фахівці наполегливо закликають дотримуватись уже відомих методів: миття рук, соціальної дистанції та носіння маски, адже наразі нема ні вакцини, ні терапевтичного препарату, яким можна вбити коронавірус.

Коментарі

Позначки: , , ,