Медики отримують значно менші «ковідні» доплати, аніж обіцяні 300%, – нардеп

Новини 11 Грудня, 2020 235
Ірина Геращенко. Фото: ЄС.

Ірина Геращенко. Фото: ЄС.

Медичні працівники отримують значно менші «ковідні» доплати, ніж обіцяні владою 300%. Про це повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, пише Четверта студія.

Вона опублікувала відповідь Міністерства охорони здоров’я на депутатський запит щодо розміру доплат медикам під час пандемії.

«Міністр охорони здоров’я Максим Степанов щодня на всіх ефірах кричить, що медики, які працюють з інфікованими COVID-19, отримую 300% надбавку. Надіслала офіційний запит до міністерства, з вимогою надати інформацію по кожному регіону. А ось і правда. За законом, медпрацівники мали б отримати 300%, на практиці – лікарі 70-50%, медсестри і санітарки взагалі – 25%. При тому, що їхні зарплати складають 5-8 тисяч гривень. І потім МОЗ дивується, що лікарні залишилися без молодшого медперсоналу», – написала вона.

«Європейська Солідарність» поставить питання відповідальності уряду за невиконання законодавства України і службову недбалість, невиплати лікарям і брехню. Міністр має піти у відставку і понести відповідальність», – резюмувала Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,