Медики Львівської обласної клінічної лікарні прооперували пацієнта з складною аневризмою

Новини 31 Жовтня, 2023 164

Аневризма була поширена на клубові артерії та на внутрішні клубові артерії і була настільки велика, що стискала сечовий міхур

Пацієнт потрапив до лікарні з попереднім діагнозом: складною аневризмою і потребував оперативного втручання. Втім, коли лікарі почали проводити обстеження, то були дуже подивовані тим, що побачили. Аневризма була поширена на клубові артерії та на внутрішні клубові артерії і була настільки велика, що стискала сечовий міхур.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

«Насправді, це був великий виклик перед нашою командою, в практиці такого ми ще не зустрічали. Під час подальших дообстежень ми виявили і звужені коронарні артерії та звернулися до наших колег кардіохірургів. Стало зрозуміло, що без коронарного шунтування не обійтися. Отож, команда кардіохірургічного відділення нашої ЛОКЛ взялися до справи, проведено оперативне втручання, а за тим – успішний результат», – судинний хірург зазначив Андрій Кіхтяк.

Через два місяці пацієнт знову приїхав у відділення судинної хірургії для оперативного втручання. При дообстеженні виявили розширені судини в животі та на ногах, у стегновій артерії судини були розширені в 4 рази і візуально було видно, як вони пульсують.

«Таки перед нами стояв надскладний випадок. Ми добре розуміли, що буде дуже непросто, втім взялися рятувати життя. День операції також для нас був справжнім викликом і навіть, двобоєм за життя. Оперативне втручання тривало понад 4,5 години. Було надзвичайно складно: тонкостінні судини і робота із ними, виділення артерій від ниркових аж до пахових звʼязок та виділення аневризм, окрім того, резекція цих аневризм загрожувала ішемією і некрозом органів тазу та нисхідного відділу товстої кишки. Тому прийняли рішення імплантувати нижню брижову артерію в судинний протез. Операція пройшла успішно, життя було врятоване», – додав Андрій Кіхтяк.

Коментарі

Позначки: