Медиків Львівщини закликають говорити правду про наявність засобів захисту

Новини 23 Березня, 2020 2 225
Коронавірус. Фото: відкриті джерела.

Минулого тижня Бориславська міська рада виділила 100 тисяч гривень для закупівлі необхідних матеріалів для боротьби з коронавірусом, але ці кошти керівництво лікарні почало освоювати неефективно.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на допис у Фейсбуці Богдана Рабешка.

Рабешко переконаний, що для медиків закупили недокомплектовані захисні костюми.

“Ці кошти керівництво лікарні почало освоювати неефективно та нераціонально. Чого варті ці так звані недокомплектовані захисні костюми, які далекі від тих, які мають носити медики, які перебувають на передній лінії “війни” з уханською заразою. Це, перш за все, халатне відношення головного лікаря до своїх посадових обов’язків. Не хочеться вірити в те, що це було банальне і злочинне “освоєння” коштів”, – йдеться у дописі.

“Сьогодні у Бориславі почався “розбір польотів”. Медики, які вже не можуть мовчати, зібрались в кабінеті головного лікаря. Крики, галас, взаємні звинувачення. Головний лікар виправдовувався, що не знав, які саме захисні костюми закупив”, – додав Рабешко.

Дописувач наголосив, що волонтери забеспечили лікарню усіма необхідними засобами.

“Завдяки волонтерам і небайдужим бориславцям, почався пошук масок, антисептиків та захисних костюмів, які все необхідне для безпечної роботи місцевих інфекціоністів. Усі необхідні засоби нададуть медикам. Також бориславська швейна фабрика зголосилась безкоштовно за добу пошити 39 захисних костюмів для місцевих медиків”, – йдеться в дописі.

Рабешко також повідомив, що подібні костюми медикам роздають і в інших лікарнях Львівщини.

“Шановні медики, не мовчіть і не бійтеся говорити правду. Бо потім вже буде запізно. Краще гірка правда, аніж солодка брехня. До мене надходять повідомлення, що і в інших районних лікарнях області медикам роздають неякісні захисні костюми”, – йдеться вдописі

Коментарі

Позначки: , ,