Медикам Тернопільщини передали захисні костюми і пульсоксиметри

Новини 30 Травня, 2020 322

Медикам Тернопільщини передали захисні костюми і пульсоксиметри

Захисні костюми і пульсоксиметри від Фонду Порошенка і корпорації Roshen передали народна депутатка Софія Федина та голова фракції «Європейська Солідарність» у Тернопільській обласній раді Степан Барна медичним закладам у Почаєві, Кременці та Ланівцях на Тернопільщині. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

У Почаївській амбулаторії, де працюють лікарі сімейної медицини, Софія Федина розповіла, що волонтери та благодійники продовжують допомагати медикам у подоланні коронавірусної інфекції, бо важливо, щоб захищеною була кожна ланка, яка контактує з потенційними хворими.

«Складається така ситуація, що в нас лікарі поділені на категорії. З першого погляду виглядає логічно: ті, які працюють з коронавірусними хворими, ті, які працюють на швидких, і ті, які працюють в амбулаторіях. Захист мають передусім ті, які працюють з коронавірусними хворими, і вже потрохи забезпечується екстрена медична допомога. Але проблема в тому, що в амбулаторію до сімейного лікаря звертаються люди, коли в них є будь-які прояви будь-якого захворювання. І, на жаль, небезпека того, що може заразитися сімейний лікар, є надзвичайно високою. І як би сьогодні не говорили з лікарями про забезпечення, то все, що вони мають, це робота волонтерів і благодійників. На жаль, держава ще цього не зробила», – акцентувала Софія Федина.

Вона також підкреслила, що важливо усвідомити – хвороба дуже близько і вона не відступила повністю. Софія Федина згадала голову Кременецької районної ради Володимира Стефанського, який докладав усіх зусиль, аби захистити медиків, та сам помер від ураження коронавірусною хворобою.

«Чого варта історія Володимира Стефанського, з яким ми буквально недавно передавали костюми і, на жаль, тепер його немає з нами. Тому сьогодні потрібно дбати про захист лікарів усіх ланок, тому що ніколи не знаєш, де ти зустрінешся з цією інфекцією», – переконана Софія Федина.

 

Коментарі

Позначки: , , ,