Медична лабораторія «Ескулаб» звинуватила сина ректора ЛНУ у спробі рейдерського захоплення

Новини 15 Серпня, 2023 471

Медична лабораторія «Ескулаб», яка є провідною мережею медичних лабораторій Західної України, заявила про можливу спробу незаконного заволодіння корпоративними правами мажоритарного учасника підприємства Сергія Дядюшко та про спробу зміни менеджменту.

Про це сказано у зверненні, яке опубліковано на її сторінці у соціальній мережі ФБ, пише Четверта студія.

Можливим ініціатором рейдерської атаки, стверджується у зверненні, є міноритарний учасник підприємства Денис Мельник, син ректора Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Мельника.

Сергій Дядюшко, як стверджується у зверненні, чисто випадково довідався про те, що завтра, 16 серпня, мають відбутись загальні збори учасників цього підприємства, до порядку денного яких включені питання щодо виключення його з числа учасників підприємства та відсторонення від посади директора.

На думку авторів звернення, це свідчить про намір рейдерського захоплення підприємства.

Конфлікт між Дядюшко та іншими учасниками підприємства Денисом Мельником та Станіславом Луговським виник через те, що останні не погоджувалися з відрахуваннями на утримання та діяльність благодійного фонду «Ескулаб», який надає гуманітарну допомогу Збройним силам України.

Для захисту своїх прав Дядюшко звернувся до правоохоронних органів та до суду, який наклав арешт на його частку у статутному капіталі підприємства та заборонив її відчуження.

Однак Дядюшко не виключає, що Мельник може спробувати внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань за допомогою свого батька, який має значний вплив у Львові.

Медична лабораторія «Ескулаб» була створена у 2009 році Дядюшком та Луговським. Зараз вона має чотири лабораторії та понад 150 пунктів забору біологічного матеріалу. У лабораторії працює близько 850 працівників. Благодійний фонд «Ескулаб» з 2014 року надає допомогу українським військовим, передавши їм понад 75 тонн сублімованих супів, борщів, каш та енергетичних батончиків.

Коментарі

Позначки: ,