Медведчук хоче, щоб заборонили книгу Кіпіані про Стуса

Новини 09 Липня, 2020 604

Ілюстрація: ФБ/Yuliya Orlova

Суд може заборонити книжку Вахтанга Кіпіані “Справа над Стусом”

В п’ятницю суд може заборонити книжку Вахтанга Кіпіані “Справа над Стусом”, яка вийшла у видавництві Vivat минулого року. 

Як пише “Четверта студія”, про це повідомила на своїй сторінці у ФБ Yuliya Orlova.

Як зазначається у повідомленні, 10 липня відбудеться чергове засідання у справі за позовом політика Віктора Медведчука проти журналіста Вахтанга Кіпіані та Vivat.

“Ми прогнозуємо, що це може бути останній суд у нашій справі в першій судовій інстанції і вже 10 липня може бути оголошене судове рішення – своєрідний “вирок” свободі слова та науці. У разі програшу ми будемо подавати апеляцію, адже ані автор, ані видавництво Vivat не порушували закон, норми моралі та тим паче чиїсь особисті немайнові права.
Довести це принципово для нас. В той час, коли Віктор Медведчук «захищає свої честь, гідність та ділову репутацію», ми захищаємо право суспільства на пошук історичної правди.
Ми впевнені: вимоги Віктора Медведчука – це неприхована спроба прямого тиску на свободу слова і друку в Україні, яскравий прояв боротьби із інакомисленням. Взагалі цей процес виглядає як другий суд над Стусом”, – зазначається у дописі.

Також наголошується на тому, що “Медведчук свого часу цей процес програв. Ми маємо намір відстояти свою позицію до кінця і готові в разі потреби дійти до Європейського суду з прав людини. Звертаюсь до журналістів і громадськості: нам потрібна ваша допомога, потрібен максимальний розголос, адже ми повинні відстояти свободу слова.
Засідання відбудеться 10 липня о 10:00 в дарницькому районному суді міста Києва, вул. Олександра Кошиця, 5а. Засідання відкрите, тому дуже сподіваємось на вашу присутність! Давайте разом відстоїмо Стуса й історичну справедливість”.

Коментарі

Позначки: , , , ,