Найголовніша умова боротьби за збереження суверенітету і відновлення територіальної цілісності Україні єдність всередині держави, – сказав п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Позиція принципова – ми маємо зараз всі об’єднатися. Путін вчора сказав на Валдаї, що Володимир Зеленський зможе зараз побороти ті сили всередині країни, які йому перешкоджають. Я впевнений, що ми маємо об’єднатися і розчаруватися Путіна. Ми маємо не допустити, щоб боротьба йшла всередині України. Українці мають бути об’єднані», – наголосив Петро Порошенко.

Він додав: «І для мене і, я сподіваюсь, для всіх в цій студії ворог є за межами України. Ім‘я цьому ворогу – Володимир Путін».

«І ключ від миру знаходиться не в Україні», – підкреслив п‘ятий президент України.

«Я пройшов цей шлях і вибачився перед країною, коли сказав, що у нас буде швидкий мир.

Півроку тому були президентські вибори і Володимир Зеленський теж казав, що мир – це просто, достатньо припинити стріляти. Мир – це просто, треба припинити заробляти на війни і одразу ж буде мир», – зазначив він.

Петро Порошенко наголосив: «Виявляється, що ні. Виявляється, що ключі від миру знаходяться в Росії».

За його словами, коли нам радять припинити стріляти потрібно задати питання: скажіть, будь-ласка, коли гармати, міномети, системи залпового вогню ведуть вогонь по наших позиціях, коли лише за вересень ми втратили 11 наший бійців і 43 поранено, коли вчора загинув наш солдат, а сьогодні поранений солдат, де беруться ці снаряди. «Вони привозяться з Росії», – підкреслив він.

«Саме тому для того, щоб був мир нам треба бути об’єднаними, сильними, об’єднати навколо себе те, чим ми займалися всі п`ять років – світову коаліцію і не дати її зруйнувати», – резюмував Петро Порошенко.