МАУ поки явно конкурує за цінами з WizzAir і Ryanair – Рябікін

Новини 24 Квітня, 2019 42

Після заходу в Україну Ryanair авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” перейшла на гібридну модель і поки явно конкурує за цінами з лоукостами.

Про це в інтерв’ю ЕП заявив гендиректор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін.

За словами Рябікіна, після виходу Ryanair на український ринок відбулося зниження вартості квитка, що означає зниження прибутковості на одного пасажира.

“МАУ пішла в гібридну модель і поки явно конкурує за цінами з WizzAir і Ryanair. Більш того, за такими напрямками як Польща МАУ дешевше, ніж WizzAir і Ryanair”, – сказав він.

“Є ряд напрямків, де вони тримають навіть нижчі ціни. Тому, звичайно, це не могло не позначитися на фінансовому становищі (МАУ – ЕП). Напевно, цей результат – це в тому числі наслідок зниження ціни на квитки”, – додав гендиректор, коментуючи негативний фінансовий результат МАУ.

Відповідаючи на питання про ефект від Ryanair для “Борисполя”, Рябикин заявив, що з початку року ірландська авіакомпанія перевезла 194 тисячі пасажирів.

“А в аеропорту “Бориспіль” за цей час було обслуговано 3,3 млн пасажирів. Вони показують гарний приріст, але сказати, що це якийсь істотний фактор я не можу”, – підсумував глава аеропорту.

Коментарі

Позначки: ,