Маніпуляції та свідомий обман львів’ян: звична практика Садового про сміття

Новини 28 Серпня, 2020 376

Фото: Ярослав Мельничук

Маніпуляції цифрами та свідомий обман львів’ян – звична практика міської влади, коли йдеться про сміттєпереробний комплекс на Пластовій, 13.

Як пише “Четверта студія”, про це написав на своїй сторінці у ФБ к. т. н., співробітник Львівського національного аграрного університету Ігор Стукалець, коментуючи заяви мера Львова Садового та директора ЛКП “Зелене місто” щодо будівництва сміттєпереробного заводу у відеосюжеті ПравдаТУТ.

“У відеосюжеті ПравдаТУТ Львів міський голова Львова та директор ЛКП “Зелене Місто” синхронно намагаються перекласти всю вину в нібито затримці будівництва на своїх європейських партнерів. Як зазвичай і робиться у кожній провальній для міста афері. Згадаймо транспортну реформу 2012-го року та впровадження електронного квитка у 2019-ому. Не забуваймо, скільки мільйонів кредитних євро у цих аферах було освоєно”, – зазначає Стукалець.

Він також пише: “Але головне не це. Прислухайтеся уважно до слів директора Львівського комунального підприємства “Зелене місто” Святослава Євтушенка стосовно потужності сміттєпереробного комплексу: “Фактична загальний абйом, так би мовити, переробки, який планується забезпечити, – це порядка 300 тисяч тонн в рік”.

https://www.facebook.com/pravdatutlviv/videos/681140992757673/?v=681140992757673

 

“Не кажучи про те, що директор такого підприємства не здатен оперувати термінами, властивими його сфері, проаналізуємо його слова, опираючись на офіційні документи.
У Повідомленні про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, чітко зазначено, що потужність переробки складає 240 000 т./рік. (Фото 1)
В тексті Звіту з оцінки впливу на довкілля зазначається уже до 250 000 т./рік. (Фото 2)

Відчуваєте різницю 240 тис.т. і 300 тис.т.?

Яким чином за два роки збільшилася продуктивність комплексу, якого ще не існує, – невідомо. Адже два роки назад попередній директор Вадим Ноздря (який чомусь поспіхом покинув такий перспективний проект) називав цифри, що на 25% відрізняються від озвучених сьогодні. Звичайно, що більшості львів’ян в такі подробиці не вникають, а мислять категоріями типу “Як не ві Львові, то де? В Тернополі чи на Марсі?”. Це типова позиція людей, яким далеко байдуже реальний та ефективний шлях вирішення сміттєвої проблеми Львова. Їм потрібна лиш імітація проведеної роботи, дарма, що вартістю мільйонів євро.

Висновок такий: маніпулятивними методами зомбується місцеве неселення, яке свято вірить у брехливі промови нікчем-чиновників та вороже налаштовується проти тих, хто виступає всупереч афер міської влади. А ми, кого дійсно зачіпають інтереси здоров’я людей та екології довкілля, не будемо вестися на свідомі дезінформаційні вкиди, якими намагаються сформувати спотворене сприйняття факту обману львів’ян. До речі, мешканцям новоутвореної Львівської ОТГ також варто почати ознайомлюватися, як працює міська пропаганда!”,- зазначає у дописі на своїй сторінці у ФБ  Ігор Стукалець.

 

Коментарі

Позначки: , , ,