Мамам Львівщини на замітку: кабмін компенсуватиме за найм няні для дітей

Новини 30 Травня, 2018 190

Фото – для ілюстрації http://tilimili-masiki.com.ua

Кабінет міністрів України запроваджує з 1 січня 2019 року виплати компенсацій за найм няні в розмірі близько 1500 грн щомісяця до досягнення дитиною 3-річного віку.

Як повідомляє Урядовий портал,  про це повідомив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

«Введення нової традиції, яку ми запроваджуємо з 1 вересня 2018 року. Тепер кожна родина, в якій народився малюк, буде отримувати від держави спеціальний baby-box», – сказав Гройсман.

Він анонсував низку рішень Уряду, які стануть поштовхом розвитку дитинства. Так, Уряд вводить традицію забезпечення новонароджених спеціальним бебі-боксом, в якому буде зібрано речі, потрібні для перших тижнів життя немовляти.

«Кожна дитина отримає від держави бебі-бокс, зібраний з любов’ю, аби на перших етапах життя у мами було все, аби доглядати дитину. Це традиція, яку ми запроваджуємо для підтримки народжуваності. Сотні тисяч родин отримають таку додаткову цільову підтримку», – сказав Прем’єр-міністр.

Не менш важливо, за словами Глави Уряду, допомогти мамі, особливо якщо вона працює. За рішенням Уряду та за підтримки місцевих органів влади в Україні з січня наступного року вводиться поняття найму «муніципальної няні». Оплата її послуг буде частково компенсована з бюджету.

«Приймаємо рішення спільно з органами місцевого самоврядування, вводимо поняття «муніципальна няня» – з 1 січня. Коли наймаєте няню, держава буде компенсувати щомісяця витрати в зарплаті, аби дитина була доглянута», – прокоментував Володимир Гройсман.

Він зазначив, що суть ініціативи в тому, щоби на перших етапах життя дитини в мами та родини було все необхідне, щоб її доглядати.

«Сьогодні цю традицію ми запроваджуємо для підтримки народжуваності. Тобто сотні тисяч українських родин, в яких народжуються діти, отримають таку додаткову цільову підтримку. Наступна позиція, – коли мама народжує, треба думати про те, як піти працювати. І тут треба в ці перші місяці і роки підтримати маму, дати можливість найняти няню… І тут ми теж приймаємо важливе рішення, спільно з органами місцевого самоврядування, – у тих пропорціях, як сьогодні зараховується на бюджет податок на доходи фізичних осіб, я думаю, що це буде справедливо. І вводимо таке поняття, як муніципальна няня. Це може працювати з 1 січня, але в вересні це знайде своє відображення в проекті бюджету на 2019 рік», – сказав прем`єр-міністр.

За його словами, якщо родина чи мама найматиме няню, їй компенсують близько 1500 грн щомісяця до досягнення дитиною 3-річного віку.

 

Коментарі

Позначки: , , ,