Малий бізнес у січні міг би працювати, – нардеп розкритикувала локдаун Шмигаля

Новини 18 Грудня, 2020 166
Ніна Южаніна

Ніна Южаніна

Малий бізнес у січні міг би працювати

Незадоволення підприємців, які вийшли на Майдан, викликане недовірою до влади, яка не вирішує проблеми, а лише поглиблює кризу своїми недолугими рішеннями та заявами. Люди обурені, що ні уряд, ні президентська партія не збираються їм допомагати. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна, пише Четверта студія.

Вона наголосила, що потрібно думати, як більшість із тих людей, які вийшли на акцію протесту, будуть працювати далі. «Я спілкуюся з більшістю підприємців, як виходять на акцію і продовжують мені пояснювати свою позицію. Обурені люди продовжують знаходитися на Майдані саме через те, що з ними взагалі перестали розмовляти представники влади – як уряду, так і Офісу президента», – зауважила депутатка.

Найголовнішим проблемним питанням для підприємців Ніна Южаніна назвала заяви нардепів з монобільшості, що відстрочення запровадження касових апаратів на один рік тимчасове, це рішення буде скасоване і касові апарати все ж таки запровадять. «Коли людям сказали – ми прийняли це рішення, йдіть спокійно працювати. І на наступний же день продовжують говорити, що це рішення буде змінено. Як ви думаєте, можуть ці люди піти працювати? Звісно – ні», – підкреслила вона.

Депутатка також розповіла, що підприємці працювали з Державною податковою службою і були задоволені відкритим діалогом, який відбувався. ДПС запропонувала інші механізми контрою, аніж тотальна фіскалізація, і підприємці погодилися на ці механізми контролю.

«Але вся ця домовленість не стала ні проектом закону, ні навіть пропозицією, яку б висловили від уряду, для того, щоб підприємці зрозуміли, що через місяць ця концепція, яку вони напрацювали спільно, може стати проектом закону. Цього також не відбулося», – зазначила Ніна Южаніна.

«А найгірше – це зупинка певних видів діяльності з 8 по 24 січня. І знову несправедливість. Знову ті підприємці, які могли б працювати, тому що у них невеличкі торгові площі і вони можуть забезпечити соціальну дистанцію, їх зупиняють», – сказала вона. При цьому депутатка зауважила, вже зараз у кулуарах парламенту йдуть розмови про те, що локдаун можуть продовжити і до квітня.

Ніна Южаніна підкреслила: «У людей взагалі немає визначеності, як вони будуть працювати і жити далі. У переважної більшості сімей, де є приватні підприємці, вони є чи не єдиними членами сім’ї, які заробляють гроші. По суті, декілька мільйонів людей залежать від вирішення питання вже сьогодні».

Депутатка також підкреслила, що підприємці прямо заявляють, що компенсація у 8 тисяч гривень не стане для них допомогою та не вирішить їхніх проблем. «8 тисяч гривень абсолютно не компенсує жодну із статей витрат, які має приватний підприємець. Особливо це стосується оренди, навіть невеличкого торгового місця», – зауважила вона.

Ніна Южаніна особливо наголосила на тому, що представники правлячої більшості перестали спілкуватися з підприємцями. «Сьогодні з ними вже ніхто не спілкується. Це дуже насторожує особисто мене. Бо якщо з людьми не знайти порозуміння, вони будуть залишатися, їх буде більшати. Я читала вчора як вони один одного закликають вийти на Майдан і це може перерости у справжній супротив», – зазначила депутатка.

Представниця «Європейської Солідарності» зазначила, що при цьому незрозуміло, що робить влада. Южаніна підкреслила, що владі потрібно не намагатися обманювати підприємців, а пояснити їм свої дії та чітко відповісти – як буде вирішено цю проблему.

Коментарі

Позначки: