Мальський не з’явився на брифінг ЛОДА щодо обвалу будинку в Дрогобичі

Новини 13 Вересня, 2019 204

Сьогодні, 13 вересня, у холі ЛОДА відбувся брифінг для преси стосовно обвалу будинку у місці Дрогобичі на вулиці Грушевського, 101.

Участь у заході взяли: Василь Лозинський, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації; Тарас Кучма, міський голова міста Дрогобич; Роман Колдра, експерт ДП «Західний експертно-технічний центр держпраці»; Богдан Демчина, ФОП, експерт з інструментального обстеження, доктор технічних наук, професор НУ «Львівська політехніка».

А от голова ЛОДА Маркіян Мальський зараз перебуває у таємничому відрядженні в Польщі і не з’явився на брифінг, який ЛОДА, до слова, організовувала тиждень.

Станом на зараз експерти намагаються встановити точну причину обвалу й здійснюють всілякі можливі огляди самого будинку, а також прилеглих до нього територій.

“Під час проведення технічного та візуального обстеження було встановлено, що руйнування відбулось у наслідок того, що середня стіна несуча, на яку опираються дві інші була у непридатному для експлуатації стані. Після проведення більш детальних експертиз визначили, що вона – аварійна. Сам процес, поштовх, з якого це почалось, потребує більш детального обстеження”, – зазначив фахівець ДП «Західний експертно-технічний центр держпраці» Роман Колдра.

“Це руйнування є специфічне, адже воно – раптове. У ході проведення експертиз ми з’ясували, що цегла, якою збудували несучу стіну – не відповідає нормам. На сьогоднішні, ми склали математичну модель, ЗD модель будівлі, і чекаємо на висновки геологів експертизу для того, щоб провести подальші розрахунки”, – додав  доктор технічних наук, професор НУ «Львівська політехніка» Богдан Демчина.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,