Максим Галкін опинився у списку осіб, які загрожують безпеці України

Новини 04 Листопада, 2021 2 784
Максима Галкін опинився у списку осіб, які загрожують безпеці України

Максима Галкін опинився у списку осіб, які загрожують безпеці України

Російського пародиста та телеведучого Максима Галкіна включили до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє BBC News Україна.

Це означає, що тепер в Україні заборонено показувати фільми і програми з його участю. Він не може в’їхати в Україну.

Новий статус Галкіна набув чинності 3 листопада. Це рішення міністерство культури ухвалило на підставі звернення Служби безпеки України від 18 жовтня.

Причини такого рішення наразі невідомі. BBC News Україна звернулася до пресслужби СБУ за роз’ясненнями.

Галкін – відомий у Росії пародист, співак та телеведучий, він також останній чоловік культової радянсько-російської співачки Алли Пугачової.

У РФ його зазвичай вважають публічною особою досить ліберальних поглядів. Він дозволяє собі сміливі жарти та публічні виступи з критикою російської влади та особисто президента РФ Володимира Путіна.

На одному з найбільш скандальних концертів у Новосибірську в 2019 році Галкін також розкритикував російське телебачення за зацикленість на українській тематиці.

“Вони весь час розповідають про Україну. Мене вже якось так це дістало, я ж не в Україні живу, чого ви мені постійно про не розповідаєте”, – обурювався він.

Водночас у мережі є інформація про те, що Галкін щонайменше один раз відвідував анексований Росією Крим після травня 2014 року.

Коментарі

Позначки: , ,