Майже весна: Україну місцями прогріє до +14°

Новини 15 Лютого, 2022 34

До Львова прийшла весна. Фото: Тетяна Вергелес

Невеликий дощ з мокрим снігом у середу ймовірний лише на Закарпатті та Прикарпатті, вночі 0-5° морозу, вдень 2-7° тепла. Вдень повітря у південній частині Україн протягом тижня прогріється до 14°.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі, пише Четверта студія.

“Без істотних опадів, лише на Закарпатті та Прикарпатті невеликий дощ з мокрим снігом. У північно-східній частині та Карпатському регіоні вночі та вранці на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-5° морозу, на північному сході країни місцями 6-11° морозу; вдень 2-7° тепла, у західних областях, Криму та на півдні Одещини до 9°”, – йдеться у повідомленні.

Синоптики прогнозують 17 лютого місцями невеликий дощ (вночі на Лівобережжі з мокрим снігом), вдень у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях помірний дощ. 18 лютого пройде невеликий дощ (вночі місцями з мокрим снігом), у східних, вночі і в центральних та південних областях помірний дощ.

У північно-східній частині та Карпатському регіоні вночі та вранці на дорогах подекуди ожеледиця.

Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, в західних, вдень 17 лютого та протягом 18 лютого в Україні пориви 15-20 м/с, на високогір’ї Карпат 25-30 м/с.

Температура вночі 0-5° тепла (17 лютого у східній частині місцями 1-3° морозу); вдень в Україні 3-8° тепла, у південній частині 9-14°.

У Карпатах вдень 17 лютого та вночі 18 лютого значні опади, в решту часу невеликий сніг; температура вночі та вдень 1-6° морозу (вдень 17 лютого близько 0°).

Згідно з прогнозом, 19 лютого у західних та північних областях, 20 лютого вночі у східній частині, вдень у західних областях невеликий дощ, вночі з мокрим снігом; на решті території без опадів.

Температура вночі від 3° тепла до 3° морозу; вдень 3-9° тепла, на півдні країни, 19 лютого місцями і в центральних областях до 13°.

Коментарі

Позначки: