Майже 40 нобелівських лауреатів виступили із закликом не визнавати Путіна законно обраним президентом

Новини 27 Березня, 2024 34

Серед тих, хто підписав звернення, — вчені, економісти та письменники, у тому числі білоруська письменниця Світлана Алексійович

39 лауреатів Нобелівської премії підписали відкритий лист, у якому закликали світових лідерів збільшити підтримку України, а також не визнавати Володимира Путіна законно обраним президентом Росії. 

Про це пише Четверта студія з посиланням на Запорізькі новини.

«Режим Путіна показав, що він є прямою та явною загрозою всьому людству, — йдеться у листі — Повномасштабна агресія проти України та вбивство Олексія Навального – це переведення загрози на новий рівень, оскільки режим Путіна більше не бачить жодних обмежень при порушенні ним прав людини та міжнародних норм».

Якщо світові лідери відмовляться визнавати Путіна переобраним президентом, це буде потужним сигналом світу про те, що він більше не може вважатися “партнером”, вважають учені.

Вони також закликають суттєво збільшити допомогу Україні, яка «має перемогти, а не просто „не програти“» у війні, а також підтримати демократичну опозицію в Росії, росіян, яким потрібний притулок через їхню антивоєнну позицію, і російські демократичні та антипутінські організації, зокрема незалежні ЗМІ.

Серед тих, хто підписав звернення, — вчені, економісти та письменники, у тому числі білоруська письменниця Світлана Алексійович, іранська правозахисниця та юристка Ширін Ебаді, українська правозахисниця та голова організації «Центр громадянських свобод» Олександра Матвійчук, американський імунолог Дрю Вайсман.

Коментарі

Позначки: