Литовські залізниці відновили транзит до Калінінградської області РФ

Новини 23 Липня, 2022 12
Литовські залізниці відновили транзит до Калінінградської області РФ

Литовські залізниці відновили транзит до Калінінградської області РФ

Литовські залізниці (LTG Cargo) відновили транзит до Калінінградської області РФ товарів, внесених до санкційного списку ЄС.

Про це представник LTG Cargo Мантас Дубаускас повідомив в ефірі литовського національного радіо та телебачення LRT у п’ятницю, 22 липня, пише “Четверта студія” з посиланням на Суспільне.

Водночас автомобільні перевезення з Литви залишаються під забороною.

“Ми отримали роз’яснення”, — сказав представник LTG Cargo.

Дубаускас повідомив, що клієнтів уже поінформували. Коди на провезення таких санкційних товарів будуть перевіряти і вносити до системи контролю.

Єврокомісія прояснила ситуацію 20 липня: транзит санкційних товарів залізницею дозволено, тоді як автомобільні перевезення залишаються під забороною.

У Литві раніше набула чинності заборона на ввезення на територію Євросоюзу цементу, спирту та інших товарів російського походження. Обмеження поширилися також на деревину та промислові хімікати на спиртовій основі.

ДовідкаКалінінградська область — це регіон, який раніше був частиною Німеччини, але після поразки Гітлера у 1945 році перейшов до СРСР. Це найзахідніша частина Росії, затиснута між Балтійським морем та членами НАТО Польщею та Литвою. Місто відокремлене від материкової частини Росії приблизно на 700 км, тож транзит усіх російських товарів до цього регіону здійснюється через території Латвії, Білорусі та Литви.

Калінінград має для Росії стратегічне значення, оскільки тут базується найбільша військово-морська база російського флоту. Москва також розмістила в області комплекси “Іскандер” з ядерним боєзарядом.

Коментарі

Позначки: ,