Новини

Лише третина каталонців підтримують незалежність

Незалежність Каталонії від Іспанії підтримують лише 29% респондентів, тоді як 46% каталонців виступають за розширення повноважень уряду автономії у складі Іспанії.

Про це йдеться в результатах опитування Metroscopia для El Pais, яке було проведено минулого тижня до голосування в парламенті Каталонії щодо незалежності та активації 155 статті Конституції Іспанії.
Наголошується, що 46% каталонців виступають за збереження автономії в складі Іспанії, однак з розширенням повноважень уряду.

19% опитаних воліють зберегти статус кво.

За даними видання, оголошення позачергових виборів у Каталонії підтримани більшість каталонців перед тим, як прем’єр Іспанії Маріано Рахой обрав активацію статті 155 Конституції країни.
Згідно із даними, 52% каталонців підтримали розпуск парламенту для проведення виборів, у порівнянні з 43%, які виступили проти цього.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність. Відтак Сенат у Мадриді проголосував за активацію ст. 155 Конституції Іспанії, яка призупинила автономію, а також відсторонив уряд Карлеса Пучдемона, призначивши натомість Сораю Саєнц де Сантамарія тимчасовою очільницею женералітату (уряду) Каталонії. Пучдемон, у свою чергу, заявив, що не визнає рішення іспанського парламенту і продовжуватиме боротьбу за незалежність мирними способами.

Ілюстрація: УНІАН

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

13 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

13 години тому