Лише Путін наступив – і українська влада швидко побігла звільняти тих, хто вбивав учасників Революції Гідності, – Порошенко

Новини 18 Лютого, 2020 3 242
Революція Гідності. Фото: відкриті джерела.

Революція Гідності. Фото: відкриті джерела.

Лише президент РФ Володимир Путін натиснув – і українська влада швидко побігла звільняти тих, хто вбивав учасників Революції гідності.

Про це журналістам заявив п’ятий президент та лідер партії “Європейська Солідарність”Петро Порошенко. Трансляцію вів “Прямий“.

“Щось не віриться, що пройшло шість років з тих одночасно героїчних і трагічних подій. За злочинними наказами тодішньої влади, яка вивела війська проти власного народу, 600 учасників Революції гідності було поранено і понад 80 вбито. І за першими жертвами – Нігояна і Жизневського – наступні жертви були саме в цьому парку. Я побачив це на власні очі, бо мій дім знаходиться прямо навпроти парку. А в Будинку офіцерів заносили перших загиблих героїв.

І яким чином так повернулося, що поплічники Януковича, адвокати Януковича зараз призначаються в Державне бюро розслідувань на рівні керівництва, які відповідають за розслідування справ Майдану? Яким чином так повернулося, що, посилаючись на нібито Мінські домовленості, жодного слова ви там про це не знайдете, які б дозволяли звільняти тих, хто вбивав учасників Революції гідності?”, – заявив Порошенко.

Він наголосив, що в Мінських домовленостях звільняються тільки комбатанти, які не вчинили злочинів.

“А лише Путін натиснув – і українська влада швидко побігла виконувати ці доручення. Для чого це робиться? Для того, щоб тих, хто сидів на лаві підсудних, були зібрані всі докази, відбувався суд, – їх відпустити для того, щоб вони не дали покази на замовників і організаторів цих вбивств. В тому числі, хлопців і дівчат, які загинули на цьому місці.

І ми не можемо залишатися байдужими. Ми не можемо допустити й маємо зупинити процеси реваншу “антимайдану”. І ми будемо робити все, що від нас залежить, для того, щоб захистити чесне ім’я і захистити пам’ять загиблих, і захистити Україну та її рух вперед до Європи, не дати можливість розвернути Україну назад в російську імперію”, – додав Порошенко.

Нагадаємо, що родини Героїв Небесної Сотні постраждалих під час подій Революції Гідності та її активних учасників, ветеранів російсько-української війни, обурені ознаками реваншу диктатури, які стають дедалі більш демонстративними в сьогоднішній Україні.

Коментарі

Позначки: ,