Ляшко пропонує купляти українцям вакцину від коронавіруса по 14 доларів

Новини 18 Листопада, 2020 1 235

Віктор Ляшко. Фото: moz.gov.ua

Одна доза вакцини від коронавірусу для України може коштувати сім доларів. А курс вакцинації складається з введення двох доз – 14 доларів.

Про це розповів головний санлікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу “Україна 24”, пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

Він зазначив, що домовленість по системі COVAX передбачає виділення восьми мільйонів доз для України. Тому цієї кількості вистачить для вакцинації чотирьох мільйонів українців.

“Сьогодні на засіданні озвучили, що одна доза вакцини через систему COVAX може коштувати для України сім доларів. Повноцінне щеплення, дві дози – 14 доларів”, – сказав Ляшко.

Він також підкреслив, що закладені в плані бюджету 2021 року 2,6 мільярда гривень на закупівлю вакцини можна буде витратити на покупку додаткових доз препаратів.

Раніше, стало відомо, що Україна як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX, має можливість одержати вакцини від коронавірусної хвороби в кількості доз, що дорівнює 20% населення безкоштовно.

Ляшко також стверджував, що Україна отримає COVID-вакцину за спеціальною ціною. На її закупівлю в Бюджеті-2021 передбачено 1 млрд гривень. Тоді мова йшла про не менше 8 млн доз вакцини, якщо ліки потрібно буде вводити один раз, і 16 млн доз, якщо буде дворазове введення.

Коментарі

Позначки: , ,