Ляшка призначили головним по коронавірусу в Україні

Новини 26 Лютого, 2020 400

Ілюстрація: Українська правда

Заступник голови МОЗ Віктор Ляшко призначений на пост головного санітарно-епідеміологічного лікаря.

Як пише “Четверта  студія» з посиланням на Strana.ua, про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на прес-брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів в середу, 26 лютого.

“Наше головне завдання – не допустити проникнення на територію України нового коронавируса. Або ж у випадку, якщо він буде тут зафіксовано, максимально його локалізувати. Ми сьогодні для того, щоб посилити систему, яка повинна запобігати проникненню на територію України такого захворювання, призначили Віктора Ляшко головним санітарно-епідеміологічним лікарем країни “, – сказав він.

“З цього дня він буде персонально комунікувати з вами і координувати дії органів державної влади, всіх необхідних служб, щоб максимально якісно організувати роботу щодо запобігання потрапляння на територію України цієї інфекції і протидії її поширенню в разі, якщо вона буде зафіксована. Ми як уряд прийняли всіх необхідних заходів “, – додав Гончарук.

Прем’єр додав, що в Україні не зафіксовано жодного випадку нового коронавірусу.

Як відомо, Ляшко народився 24 квітня 1980 року в с. Осова Дубровицького району Рівненської області. Лікар, закінчив Національний медичний університет ім .А Богомольця в 2003 році. У 2015 році закінчив заочну форму навчання Національної академії державного управління при Президентові України (факультет Державне управління в галузі охорони здоров’я). Здобув кваліфікацію магістра державного управління в сфері охорони здоров’я.

Віктор Ляшко. Фото: moz.gov.ua

 

Коментарі

Позначки: , ,