“Львівводоканал” вимагає документи, не передбачені нормами Уряду

Новини 03 Березня, 2021 946

Львівводоканал. Марусяк

Для видачі технічних умов на підключення до мереж централізованого водопостачання та водовідведення ЛМКП “Львівводоканал” окрім двох основних документів вимагає три. Додатковий документ – це Висновок департаменту містобудування Львівської міської ради, який не передбачений нормами Уряду.

Про це розповів депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Володимир Марусяк, пише Четверта студія.

За словами депутата, цей третій документ можна розцінювати як корупційний ризик, оскільки норми Уряду чітко визначають перелік документів, які має подати заявник для підключення централізованого водопостачання та водовідведення. Висновку департаменту містобудування ЛМР у цьому переліку немає. Його самостійно внесли в перелік у Львівській міськраді навіть не рішенням, а таким собі Листом виконавчого комітету.

“Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України №190 від 27.06.2008 року визначається всього 2 документи, необхідних для видачі технічних умов на підключення до мереж централізованого водопостачання та водовідведення. Це опитувальний лист для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення, а також заява про надання технічних умов на підключення споживачів до систем централізованого водопостачання та водовідведення. Все.
Але є одне але – Лист виконавчого комітету ЛМР №2401-2вих-458 від 08.12.2011, який передбачає додатковий документ – ВИСНОВОК департаменту містобудування щодо експлуатації приміщення без проведення будівельних робіт, який є підставою для отримання технічних умов в інженерних службах міста та отримання дозволів на діяльність”, – пояснює Володимир Марусяк.

Він наголошує, що даний документ мав би бути оприлюднений відповідно Закону України “Про доступ до публічної інформації”, простими словами він має бути у вільному доступі. Проте його неможливо отримати з відкритих джерел.

Разом з тим ЛМКП “Львівводоканал” своїми внутрішніми розпорядчими документами, посилаючись на зазначений вище Лист виконавчого комітету ЛМР, також включає цей ВИСНОВОК до переліку необхідних документів для отримання технічних умов.

На останньому пленарному засіданні Львівської міськради Володимир Марусяк подав депутатське звернення на ім’я міського голови Андрія Садового із проханням з’ясувати правову природу цього Листа та привести порядок видачі техумов до вимог чинного законодавства.

“Якщо ви також стикалися з подібними ситуаціями чи проблемами, звертайтеся до депутатів нашої фракції”, – додає Володимир Марусяк.

Коментарі

Позначки: , , ,