“Львівводоканал” піднімає тарифи (ВІДЕО)

Новини 25 Січня, 2020 2 351

Ілюстрація: "Дивись Інфо"

Підсумки громадського обговорення проекту підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення засвідчили відсутність реальних документів, розрахунків та обгрунтування підвищення тарифів.

Як пише “Четверта студія”, про хід і підсумки громадського обговорення написав на своїй сторінці у ФБ  Bogdan Rabeshko.

Опубліковано Bogdan Rabeshko Пʼятниця, 24 січня 2020 р.

“Сьогодні відвідав громадське обговорення проекту підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення Львівводоканал на 28%, яке відбулось в сирому і морозному актовому залі Львівводоканалу.

На обговоренні, крім директора ЛМКП “Львівводоканал” п.Ваньковича, був присутній директор ЖКГ Львівська міська рада п.Одинець, а також представник НКРЕКП у Львівській області.

На так званому “громадському обговоренні” директор Львівводоканал показував нам різні дивні слайди, графіки, діаграми… Проте реальні документи, розрахунки та обгрунтування підвищення тарифів були відсутні… І це при тому, що з кишень львів’ян за рахунок підвищення тарифів на воду збираються в рік витягнути додаткових 100 мільйонів гривень!!!

Доповідь директора Львівводоканалу нагадала мені нещодавні записи розмов нашого прем’єр-міністра, який хизувався, що надурить президента, показавши йому намальовані слайдики – в даному випадку роль Президента відігравали всі львів’яни…

Наша громадська організація “Громадський рух “Європейське місто” ще 22 січня 2020 р. скерувала на електронну адресу Львівводоканалу листа, в якому чітко вказала про заявку на участь в обговоренні, а також надала пропозиції і зауваження щодо обговоренння, вимагаючи надати всі необхідні офіційні документи та розрахунки в абсолютних та відносних цифрах обгрунтування підвищення тарифів, про що головуючий мав повідомити на початку обговорення… Але цього не було зроблено.

На моє запитання, чи був отриманий лист, директор ЛМКП Львівводоканал відповів негативно і сказав, що листи треба було направляти на пошту НКРЕКП, а не до них (БРЕХНЯ!). Зразу ж відкрили офіційну електронну поштову скриньку Львівводоканалу (lvivvodokanal@ukr.net) і, о диво, побачили там нашого листа, який був у статусі “непрочитаний” (!!!???) – і це офіційна поштова скринька для листування великого комунального підприємства!

Згідно Постанови НКРЕКП №866 (Порядок відкритих обговорень рішень НКРЕКП) “НКРЕКП проводить відкриті обговорення … у прозорий та недискримінаційний спосіб з метою досягнення балансу інтересів споживачів, ліцензіатів і держави, забезпечення безперешкодного доступу споживачів, замовників, ліцензіатів, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, організацій, що представляють інтереси споживачів, громадських організацій, засобів масової інформації та інших заінтересованих осіб до інформації та їх обізнаності на засадах гласності, відкритості, добровільності та свободи висловлювань”

Також “ліцензіат оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті повідомлення та обґрунтування щодо необхідності встановлення цін (тарифів)/змін до них, схвалення/затвердження інвестиційної програми/інвестиційної складової/плану розвитку/змін до них з метою отримання зауважень та пропозицій, а також строк, протягом якого приймаються зауваження і пропозиції та адресу, на яку необхідно їх надсилати”.

Можна ще довго писати про порушення законодавства, які сьогодні допустив ліцензіат – Львівводоканал, але факт залишається фактом – нам нав’язують тарифи зі стелі, – і поки що я не побачив офіційних документів зі всіма необхідними розрахунками.

На моє зауваження щодо необхідності перенесення обговорення на інший день у зв’язку з грубими порушеннями процедури згідно Постанови НКРЕКП, ніхто мене не послухав (цікаво, а мої зауваження були внесені в Протокол?).

Висновок: кожен з львів’ян тепер може оскаржити підняття тарифів Львівводоканалом”, – зазначається у дописі Bogdan Rabeshko.

Коментарі

Позначки: , ,