Львівський суд визнав бездіяльність Львівської міської ради у збереженні місць масових розстрілів євреїв

Новини 03 Березня, 2021 490

Директор «Єврейського відродження» і Центру дослідження юдаїки, очільник ортодоксальної релігійної громади «Турей Загав» Мейлах Шейхет/Фото: ФБ

Львівський окружний адміністративний суд, суддя Крутько О.В., 2-03-2021 визнав бездіяльність Львівської міської ради та Управління охорони історичного середовища у вивченні та збереженні місць масових розстрілів євреїв на території Янівського концтабору у м.Львові.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ директор Наукового центру Петрякової та єврейської громади м. Львова «Турей Загав» Мейлах Шейхет.

«Глибока сердечна повага суддям Львівського окружного адміністративного суду за їх відданість справі розбудови України від імені Творця і українського народу, нехай Творець благословить цей суд і його праведних суддів, благословить Україну за боротьбу і відродження в руслі віковічних традицій милосердя і взаємоповаги.

Львівський окружний адміністративний суд, суддя Крутько О.В., 2-03-2021 визнав бездіяльність Львівської міської ради та Управління охорони історичного середовища у вивченні та збереженні місць масових розстрілів євреїв на території Янівського концтабору у м.Львові.

220000 розстріляно німецькими нацистами на території Янівського концтабру відповідно до Протоколу Надзвичайної комісії з встановлення злодіянь німецько-фашистських загарбників. Протокол зберігається в Архіві ГАРФ Росіії, в Москві. Інші матеріали зберігаються в архіві СБУ у Львові. По кількості віднайденого попелу від спалення тіл в Янівському концтаборі загинуло понад 400000 тисяч вязнів.

Минулого року Львівський окружний адміністративний суд – суддя Гулкевич І.З. – визнав бездіяльність Львівської міської ради та Управління охорони історичного середовища в увічненні пам`яті невинно убієнних німецькими нацистами 144000 військовополонених з країн антигітлерівської коаліції в концтаборі Цитадель-Шталаг-328 у м.Львові. Львівська міська рада дозволила ресторан Цитадель-Інн у Вежі смерті, де загинуло 20000 вязнів, їх утримували голими взимку. Під час переобладнання Вежі Смерті під ресторан загинули робочі будівельники, останки загиблих від рук німецьких нацистів вивозили вантажівками в невідмому напрямку. По сьогоднішній день память про загиблих Львівською міською радою не вивчена і не увічнена. Так само не убезепечено Львівською міською радою та міськвиконкомом виконання

Рішення Окружного адміністративного суду – суддя Брильовський Р.М. – про бездіяльність Львівської міської ради у вивчені та збереженні масових могил євреїв, які загинули від рук німецькbх нацистів в Білогорщі. Не вивчивши масові могили і не убезпечивши їх збереження в Білогорщі, Львівська міська рада оголосила і впроваджує в Білогорщі індустріальний парк.

Суди заборонили будівництво на території по вул.Чорновола 45-Б, на території гетто – де від рук німецьких нацистів загинуло понад 110000 євреїв.

Продовжуються судові процеси за збереження Старого і Нового єврейських кладовищ, дозволено житлове будівництво фірмою Парус Парк по вул. Кульпарківській на території поховань біля психлікарні. Законами України передбачена кримінальна відповідальність за руйнування поховань, але Львівська міська рада лише посилює безцеремоність і зухвальство в знищенні пам’яті про невинно убієнних у Львові, де в загальному загинуло понад 500000 жертв німецького нацонал-соціалізму різних народів, серед яких переважно євреїв»,- зазначає директор Наукового центру Петрякової та єврейської громади м. Львова «Турей Загав» Мейлах Шейхет.

Глибока сердечна повага суддям Львівського окружного адміністративного суду за їх відданість справі розбудови України…

Опубликовано Meylakh Sheykhet Вторник, 2 марта 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,