Львівський прокурор Мельник – гуманіст

Новини 07 Лютого, 2022 788

Львівський прокурор Мельник - гуманіст

Прокурора Галицької окружної прокуратури м. Львова Мельника Юрія Ігоровича вважають за гуманіста

09 листопада минулого року за клопотанням процесуального прокурора Юрія Мельника, підозрюваному у скоєнні важкого злочину, яким передбачається кримінальна відповідальність від 4 до 6 років, встановили запобіжний захід: нічний домашній арешт. А коли 6 січня завершилася дія запобіжного заходу, то обвинувачений на 33 дні залишився без запобіжного заходу взагалі, нічим не обмежений.

«Важко пояснити таку гуманність прокурора Мельника до обвинуваченого Мельника. Можливо він практикуючий християнин? Можливо він як Ісус простив Варавву? Тоді залишається, щоб суддя Мармаш Володимир Ярославович взяв на себе роль Пилата та відпустив обвинуваченого у важкому злочині взагалі», – наголосив свідок у справі, Олег Пилипенко.

«Сьогодні найгірше в даній ситуації те, що процесуальний керівник прокурор Галицької окружної прокуратури м. Львова Львівської області Мельник Ю.І., фактично ігнорує небезпеку обвинуваченого Мельника та не вносить клопотання про утримання останнього під вартою. Перший раз Мельнику встановили запобіжний захід: нічний домашній арешт, а зараз запобіжний захід взагалі відсутній як такий.

Я переглядала судові реєстри, аналогічні прецеденти, де підозрюваному/обвинуваченому за  Ч.2 Ст.186 КК України встановлювався запобіжний захід. В усіх випадках це було утримання під вартою (взято з відкритих джерел за посиланням). Але прокурор Мельник Ю.І. чомусь знову ж таки виявляє такий дивакуватий гуманізм стосовно обвинуваченого у тяжкому злочині за Ч.2 Ст.186 КК України Мельника!?

Львівський прокурор Мельник – гуманіст

Сам обвинувачений проживає недалеко від мене, на сусідній вулиці. В нашому районі Львова в обвинуваченого багато друзів, яким він із задоволенням за пляшкою оковитої оповідає про свій геройський вчинок. В соціальній мережі Інстаграм, обвинувачений має свій профіль-акаунт, де на читача споглядає обличчя кримінальника з особистою характеристикою: «Вор Піз**тий» (взято з відкритих джерел за посиланням:). Через неадекватну міру запобіжного заходу, а тепер через відсутність щодо обвинуваченого запобіжного заходу взагалі, я постійно боюся що мене знову будуть грабувати та вчиняти фізичне насилля. Чоловік в січні змушений був взяти відпустку, на скільки міг днів, також побоювався нападу на мене.

Львівський прокурор Мельник – гуманіст

Так, існує пряма необхідність тримати підозрюваного під вартою, оскільки останній підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до від 4 до 6 років, у зв`язку із чим існують обґрунтовані ризики, передбачені ст.177 КПК України, зокрема, того, що без обрання останній запобіжного заходу він може ухилятись від органу досудового розслідування та суду, продовжувати вчиняти інші кримінальні правопорушення в тому числі й щодо мене (потерпілої особи), а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Львівський прокурор Мельник – гуманіст

Так, тримання під вартою застосовується до раніше не судимої особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад п’ять років», – прокоментувала потерпіла особа у справі, Неля Сініцина.

На будь-які скарги на дії чи бездіяльність прокурора Мельника Ю.І., зі слів Сініциної Нелі, з ДБР та прокуратури приходять одні лише відписки.

Хто винуватий в тому, що обвинувачений у тяжкому злочині без запобіжного заходу взагалі? Хто понесе за це відповідальність та кого буде покарано? Для з’ясування відповідей на окреслені питанння, потерпіла письмово звернулась до народних депутатів проукраїнської партії «Європейська Солідарність»: Миколи Княжицького та Софії Федини. А поки, на вихідних всі перехожі біля львівської обласної прокуратури мали змогу ознайомитися більше про «гуманізм» прокурора Юрія Мельника. Пікет проходив мирно та з дотриманням карантинних вимог.

Коментарі

Позначки: