Львівський пам’яткоохоронець Василь Петрик вийшов із СІЗО під заставу (ВІДЕО)

Новини 17 Червня, 2021 355

Львівського пам’яткоохоронця Василя Петрика підозрюють у привласненні понад мільйона гривень

Львівського пам’яткоохоронці Василя Петрика випустили із СІЗО. За нього внесли заставу у розмірі понад 500 тисяч гривень. Про це повідомив син пам’яткоохоронця Ілько Петрик.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

За його словами, відразу після оголошення суми застави сім’я відкрила збір грошей. Гроші зібрали за одну ніч і внесли 567 тисяч гривень.

Заставу внесли вранці, а випустили із СІЗО Василя Петрика близько 18:00.

“Вчора ми дізналися ввечері рішення суду. Це була десь година 4-5. І з того часу почався збір грошей. Сьогодні необхідну суму назбирали. Люди жертвували, знайомі, колеги татові, просто небайдужі люди”, — каже син підозрюваного Ілько Петрик.

15 червня правоохоронці повідомили про підозру львівському пам’яткоохоронцю та новопризначеному начальнику обласного управління охорони об’єктів культурної спадщини Василю Петрику.

Його підозрюють у привласненні понад одного мільйона гривень під час реставраційних робіт на території заповідника “Древній Звенигород”.

16 червня Василю Петрику обрали міру запобіжного заходу – це тримання під вартою упродовж двох місяців або застава у понад 500 тисяч гривень.

Вранці 17 червня сім’я Василя Петрика внесла заставу.

Коментарі

Позначки: , ,