Львівський органний зал запрошує на унікальні прем’єри

Новини 25 Червня, 2021 171
У Львові через коронавірус Органний зал закрили на карантин. Фото: відкриті джерела.

У Львові через коронавірус Органний зал закрили на карантин. Фото: відкриті джерела.

Найближчими вихідними на поціновувачів якісної музики чекають нові, яскраві враження, адже Львівський органний зал підготував дві незабутні події. Віднайдені опери композитора, ім’я якого було стерто з історії української музики та глибина почуттів, втілена у творчості кращих композиторів – романтиків.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР,

«Біла циганка» та «Довбуш». Світова прем’єра. 27 червня – 19.00 год.

Гостросюжетний триллер посеред Карпат: кров, зради і гуцульська пристрасть. Вперше за понад 100 років дві опери забутого українського композитора Порфирія Бажанського знайдуть своїх слухачів. У «Довбуші» перед нами на історичному тлі розгорнеться справжня любовно-романтична історія з різкими поворотами та драматичною розв’язкою. А у «Білій циганці» ми почуємо загадкову історію життя «своєї серед чужих», в центрі якої, звісно, також любовна лінія.

Опери прозвучать у виконанні Ukrainian Festival Orchestra та Ukrainian Festival Choir під керівництвом Івана Остаповича. Солістами стали вокалісти зі всієї України: Христина Макар (сопрано), Степан Дробіт (баритон), Лілія Нікітчук (мецо-сопрано), Андрій Стецький (баритон), Віталій Коваль (тенор), Роман Грабовенський (тенор). Оркестрування опер зробив молодий київський композитор Сергій Вілка. Перед концертом, о 18:00, відбудеться лекція єдиної в Україні дослідниці творчості Порфирія Бажанського – Наталії Кушлик. Окрім цього, для тих, хто не зможе потрапити на подію, організатори забезпечать онлайн-трансляцію.

Love is. Музика про любов. 28 червня – 17.00 год.

Нова зворушлива та емоційна програма від солістів органного залу Адріана Боднара (скрипка) та Андрія Макаревича (фортепіано). Нерозділена любов Бетховена втілена у «Місячній» сонаті, муки та радість кохання, оспівані скрипалем Фрицом Крейслером чи «Привітання любові» Едварда Елгара, написане як заручальний подарунок нареченій, розбудить приспані почуття у ваших серцях. Також у програмі твори Шуберта, Шумана, Лисенка, Шопена та інших. Що таке кохання та як висловити свою любов за допомогою музики? Відповіді на ці питання отримаєте в одних з кращих музикантів Львова.

Коментарі

Позначки: