Львівський округ: як подати заяву на національну візу до Польщі

Новини 26 Січня, 2022 1 389

Фото ілюстративне. Джерело: Польське радіо

Починаючи з 13 січня, Львівський округ призупинив можливість здійснювати оплати для отримання національної візи до Польщі та подавати свої візові анкети. Тобто мешканці міст Львова, Івано-Франківська та Ужгорода більше не можуть здійснювати подачу документів на візу до ППВА. Натомість, клієнти, які належать до Львівського консульства, повинні зареєструватися в електронній системі у відповідній установі. Тобто подача документів відповідного округу буде здійснюватись не через посередника VFS.Global, а напряму до Генерального Консульства Республіки Польщі у Львові. Це означає, що оплачувати наперед візовий збір не потрібно. Термін відновлення ППВА поки невідомий.

Інформаційно-аналітичний центр «Перша Віза» пояснює як подати заяву на національну візу в Польщу напряму до консульства, пише Четверта студія з посиланням на дані компанії.

На сайті Міністерства закордонних справ Республіки Польщі подання заявки відбувається в системі e-konsulat. Щоб це зробити насамперед треба «зловити» вільну дату, щоб зареєструватися на сайті. Якщо дата подання документів відсутня, то заповнити заяву на візу неможливо. За наявності вільних дат, заявник упродовж години повинен заповнити візову анкету.

Перейшовши за посиланням, яке зазначено вище, здійсніть наступні дії: у розділі «Держава/регіон» потрібно вказати назву країни, а у розділі «Установа» відповідно регіон Львів. Відразу після заповнення на сайті з’являється інформація про Львівський консульський округ.

Бачимо інформацію про адресу консульського округу, електрону пошту та контактні номери телефонів колл-центру. У разі виникнення питань, заздалегідь можна звернутися за консультацією. Анкети зареєстровані в системі e-konsulat приймаються лише в день реєстрації. Для заповнення даних потрібно перейти у розділ «Національна віза — Зареєструй формуляр», який розміщенний у  лівому верхньому кутку.

На сторінці вказана інформація дипломатичної установи стосовно потрібних документів. Так, для прийняття візової заяви вимагається: заява, 1 біометрична фотографія, проїздний документ та додаткові документи, які індивідуально визначить консул.

Важливо знати, що анкета на сайті повинна бути заповнена упродовж години після реєстрації, в іншому разі її можуть не прийняти. Також заяву потрібно буде роздрукувати. Під час заповнення анкети необхідно правильно написати адресу електронної пошти, на яку будуть надсилати кореспонденцію. Після ознайомлення з інструктажем, потрібно пройти візуальну перевірку, тобто виконати математичну дію.

Наступний етап — це призначення дати на подачу документів. У розділі потрібно обрати вид послуги, вказуємо «Віза національна». Одразу ж після цього повинні з’явитися вільні дати. На прикладі бачимо, що до 7 лютого вільних дат немає. Але якщо система вам запропонувала варіанти, обираємо запропоновану дату та натискаємо «Зареєструватися».

Далі потрібно заповнити анкету для отримання національної візи. На це дається обмежений час, тому варто бути уважними, бо у разі помилки консульство може відмовити у відкритті візи. У персональних даних вказуємо базову інформацію про себе, використовуючи великі літери латинського алфавіту.

1. Прізвище відповідно до закордонного паспорта.

2. Якщо при народженні було інше прізвище, то вказуємо його. Якщо не було змін, то вказуємо повторно своє прізвище.

3. Ім’я відповідно до закордонного паспорта.

4. Введіть дату народження.

5. Місце народження — вписуємо населений пункт.

6. Країна, в якій народилися.

7. Вказуємо громадянство відповідно до документів.

8. Обираємо серед країн громадянство при народженні.

9. Вказуємо стать.

10. Обираємо із варіантів зареєстрований громадянський стан.

11. Номер внутрішнього паспорта — ідентифікаційний код.

Паспортні дані:

12. Вид проїзного документа вказуємо закордонний.

13. Номер проїзного документа, це номер закордонного паспорта.

14. Вказуємо дату видачі зазначену у документі (рік-місяць-день).

15. Вказуємо дату дійсності документу.

16. Номер органу, який видав документ.

Далі є розділ «Опікун», його заповнювати непотрібно, якщо ви є повнолітньою особою та вказуєте лише свої дані зазначаємо  «Не стосується».

Варто далі заповнити пункт 17 «Поштова адреса та адреса електронної пошти заявника». Тут пишемо дані згідно з офіційною реєстрацією місця проживання.

  • Обираємо країну.
  • Вказуємо область проживання.
  • Місто проживання.
  • Поштовий індекс населеного пункту.
  • Пишемо адресу згідно з реєстрацією місця проживання.
  • Важливо правильно написати e-mail.
  • Код телефону в країні, це +380.
  • Пишемо свій актуальний номер телефону.

У 18 пункті зазначаємо «Ні», якщо особа постійно проживає на території України та є громадянам держави.

Якщо документи подаються на відкриття національної візи для роботи, не варто вказувати професію на цей момент. Далі 19 обираємо «без професії», 20 пункт пропускаємо, а у 21 ставимо позначку «Інше» та прописуємо знизу мету поїздки «WORK».

У даних  щодо подорожі ми зазначаємо терміни, які потрібні для виїзду за кордон.

22. Вже вказана країна призначення.

23. Обираємо країну Польща.

24. Кількість в’їздів — багаторазовий.

25. Термін перебування — 180 днів (згідно до того  терміну на який хочете відкривати візу).

26. Якщо ви відкривали робочу візу за останні три роки, ставимо галочку та вказуємо термін останньої поїздки в ЄС на основі візи.

27. У питанні про відбитки пальців зазначаємо «Ні».

28. Пропускаємо.

29. Повертаємось до пункту вище та вказуємо заплановану дату прибуття в Польщу.

30. Вказуємо заплановану дату виїзду з Польщі згідно з термінами перебування по візі.

До пункту 31, 32 належать дані приймаючої особи. Вписуємо інформацію про польську фірму, яка запрошує кандидата на роботу. Ця інформацію вказана у запрошенні від польського роботодавця. Зазначаємо свої дані, але аналогічно прикладу.

  • Тип — фірма.
  • Назва — назва компанії як зазначено у запрошенні.
  • Ім’я, прізвище пропускаємо.
  • Країна — Польща.
  • Місцевість — місто, яке вказано у запрошенні.
  • Поштовий індекс — є у запрошенні.
  • Код телефону — пропускаємо.
  • Номер телефону — дивитесь у запрошенні номера роботодавця.
  • Код та номер факсу пропускаємо.
  • Адреса — адреса компанії, або організації, яка зазначена у запрошенні.
  • Номер будинку, квартири та електронну адресу можна не зазначати.

Також в анкеті потрібно зазначити витрати та інформацію про медичне страхування у пункті 33. Вказуємо хто оплачує витрати на подорож і проживання, зазвичай сам власник. Ставимо галочку навпроти засобу на покриття витрат, у прикладі, це — готівка. Важливо також вписати до якого терміну дійсний страховий документ.

Останній 34 розділ в анкеті стосується лише членів сім’ї громадянина ЄС. Якщо ви є родичем громадянина ЄС або ЕЄП, у якого будете проживати, вкажіть контактну інформацію. Якщо немає, відмітьте «не стосується».

Прочитайте інформацію в останньому пункті та поставте три галочки, що ви ознайомлені з умовами. Там вказано, що ви надали правильну інформацію щодо своїх особистих даних. Після потрібно перевірити анкету та натиснути «далі».

Все, тепер ви зареєстрували анкету на сайті для подачі на національну візу в Польщу. Потрібно цю анкету роздрукувати та надати з усіма іншими документами до консульства у призначену дату.

Редактор інформаційно-аналітичного центру “Перша Віза” Лапікоцька Крістіна

Коментарі

Позначки: , ,