​​Львівський оборонний кластер передав 500 дитячих евакуаційних комплектів Ювенальній поліції України

Новини 01 Лютого, 2023 156

Разом із фінальною партією бронежилетів та касок, передали також броньовану утилітарну автівку, яка передбачена для евакуації та підготовлена для умов бездоріжжя. Зовсім скоро автомобіль відправиться на Схід.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОВА.

Ювенальна превенція Національної поліції звернулася до ЛОК з метою розробки та передачі захисних комплектів. Зокрема, це бронежилет та шолом для евакуації дітей з зони бойових дій та інших небезпечних районів.

У розробці та виробництві взяли участь спеціалісти Львівського Оборонного Кластера, конструктори Харківського заводу засобів індивідуального захисту, також процес розробки відбувався за участі військового експерта Каліна Дімітрова.

До слова, на Донеччині кожен поліцейський екіпаж «Білого Янгола» оснащений такими дитячими захисними комплектами і активно допомагає у евакуації дітей.

Зазначимо, що цей проєкт – перше серійне виробництво дитячих бронежилетів для евакуації у Світі. Максимально швидко закрити запит вдалося завдяки українським донорам, які підтримали проєкт, а також людям зі Сполучених Штатів Америки, Канади, Британії, Польщі, Люксембургу, Японії та інших країн світу.

Коментарі

Позначки: