Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи відновив госпіталізацію пацієнтів (ВІДЕО)

Новини 14 Травня, 2021 386

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи відновив госпіталізацію пацієнтів

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, відновив госпіталізацію пацієнтів. Людей приймають у десяти відділеннях лікарні. Тривалий час пацієнтів не госпіталізували через переповненість лікарні хворими на коронавірус.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

76-річна Вікторія Карасьова лежить у ортопедичному відділенні госпіталю. Зранку її прооперували.

“Я так мучилася, я дихати не могла, рахувала години, не те що доби, коли відкриють відділення. Це необхідно всім людям. Ми такі нещасні сюди прийшли”, — каже пацієнтка.

В першому ортопедичному відділенні госпіталю перші операції почали робити вчора, 12 травня. Зараз у відділені семеро пацієнтів.

“Наша лікарня була закрита довгий час, якось, на превеликий жаль, існувало так, що в країні є тільки один коронавірус, а інших патологій немає. Звичайно, що планові операції на якийсь певний термін можна було перенести, але не можуть хворі із якимись певними болями терпіти місяць чи два-три. На наступний тиждень вже є до 15 запланованих операцій”, — каже завідувач відділення Андрій Підлісецький.

Неврологічне відділення госпіталю також відновило роботу. Там лікується 4 хворих.

“Ми очікуємо на пацієнтів, тому що багато хто телефонував протягом того часу, коли ми були закриті. Пацієнти були фактично без медичної допомоги, яка їм потрібна. Переважно учасники АТО, а також цивільне населення”, — каже завідувачка відділення Ірина Грисьо.

Загалом запрацювало 8 відділень хірургічного профілю та 2 — терапевтичного. Здебільшого вони розраховані на 60 ліжкомісць.

“Поки що ми запрацювали на 50 відсотків потужності. Якщо епідситуація буде дозволяти – ми можемо запрацювати на повну потужність. Тепер пацієнтам, перед тим як поступити до нас у відділення, треба пройти обстеження. Мати або ІФА, або ПЛР, або швидкий тест на коронавірус. Вже після того пацієнт поступає до нас в лікарню”, — каже генеральний директор госпіталю Максим Прикупенко.

Зараз у госпіталі у Винниках лікуються 123 пацієнти із коронавірусом.

“В нас чітко розмежування у госпіталі на червоні та зелені зони, окремо розташовані відділення. Це ліва і права сторона. Ми розмежували приймальне відділення. В нас окремо поступають пацієнти із коронавірусом, і окремо — у хірургічне і терапевтичне відділення”, — додає Максим Прикупенко.

За словами директора обласного департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, окрім госпіталю у Винниках, стаціонарне лікування відновили у 8-ій лікарні Львова.

“Станом на сьогодні ми говоримо про те, що епідситуація у нас стабілізувалася.Якщо кількість хворих збільшуватиметься, зокрема, якщо зайнятість ліжкової мережі у Львівській області буде перевищувати 50%, тоді ми будемо говорити про те, щоби багатопрофільні лікарні зменшували кількість хворих поступово”, — каже Орест Чемерис.

Загалом медзаклади області, які лікують хворих на коронавірус, заповнені на 31%.

Коментарі

Позначки: ,