Львівський обласний госпіталь ветеранів та репресованих отримає кисневе обладнання від Фонду Порошенка (ВІДЕО)

Новини 19 Листопада, 2020 990

Порошенко передав кисневу станцію госпіталю у Винниках. Фото: Четверта студія

Фонд Порошенка від початку пандемії допомагає лікарням по всій країні

Сьогодні, 19 листопада, п’ятий президент України Петро Порошенко передав кисневу станцію КНП ЛОР Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках.

Про це повідомляє кореспондент “Четвертої студії”.

За словами Порошенка, станція може автоматично виробляти кисень для забезпечення потреб сотень пацієнтів хворих на COVID-19.

“Я дав доручення, щоб мій Фонд закупив кисневі станції для конкретних відділень різних лікарень. Адже на сьогодні майже не існує лікарень, які не потребують кисню”,- сказав Порошенко.

Кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка закликав владу всіх рівнів провести безкоштовне та масове тестування людей.

“Я від себе додам, що настав час подолати хабарництво і корупцію на коронавірусі. Треба провести безкоштовне тестування людей, щоб сепарувати хворих і дати можливість іншим спокійно працювати. Щоб вберегти і втримати медиків, з ними треба підписувати контракти, а в цих контрактах передбачити матеріальні стимули. Медики мають отримувати втричі більшу зарплату. Інакше вони поїдуть на роботу в інші країни, де за ризики для здоров’я платять достойно.

Гроші з Ковідного фонду, а це 66 мільярдів платників податків влада витратила на “велике крадівництво”. Ці кошти треба повернути в бюджет та розподілити на місцеві бюджети, щоб органи місцевого самоврядування мали можливість боротися з пандемією і подбати про здоров’ людей. Це треба зробити негайно”, – наголосив Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: , , , ,