​​Львівський обласний архів отримав спеціальні матеріали для реставрації та зберігання документів

Новини 21 Квітня, 2023 101

Нещодавно Державний архів Львівської області отримав допомогу від ALIPH Foundation – міжнародної організації, що базується в Швейцарії та спеціалізується на підтримці культурної спадщини в зонах конфліктів та криз.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Зазначимо, ALIPH Foundation надає гранти на відновлення і збереження культурних пам’яток та архівів в умовах кризових ситуацій.

За допомогою грантової програми закупили спеціальні матеріали для реставрації та зберігання документів: японський реставраційний папір, що має високу якість і витривалість та спеціальний реставраційний клей, який отриманий з пшеничного та рисового крохмалю високої якості.

Отож, за допомогою цих матеріалів обласний держархів продовжив роботу над реставрацією документів, що зберігаються у фондосховищах.

«Основний масив архівних джерел мають паперову основу, яка потребує відповідного догляду та підтримки фізичного стану документа. В обласному архіві зберігаються матеріали також і на кальковій основі, яка є більш чутливою до пошкоджень та потребує особливої реставраційної техніки. Саме тому надані матеріали є важливими складниками для відновлення та подальшого якісного зберігання архівних документів», – зазначили в Державному архіві Львівської області.

Коментарі

Позначки: