Львівський ліцей імені Героїв Крут поділився з Литвою досвідом підготовки військових ліцеїстів та цивільної молоді

Новини 29 Березня, 2024 22

Наголосив на напрямках, на яких ми зосередилися у своїх роботі та найбільш актуальних запитах Збройних Сил до молоді

Начальник комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут», полковник Юрій Гусар взяв участь у нараді високопосадовців Литовської Республіки, присвяченій питанню розвитку системи військових ліцеїв у Литві.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

«Під час онлайн-зустрічі поділився не тільки досвідом нашої співпраці з Кадетським ліцеєм імені генерала Повіласа Плехавічюса м. Каунас, але й описав досвід підготовки військових ліцеїстів та цивільної молоді.

Наголосив на напрямках, на яких ми зосередилися у своїх роботі та найбільш актуальних запитах Збройних Сил до молоді.

Тема військової підготовки розглядається в Литві дуже серйозно, з огляду на наближення російської небезпеки. Про це свідчить як конкретність питань і чітке обговорення долання перешкод, так і високий рівень політичного впливу учасників обговорення», – розповів Юрій Гусар.

Участь у нараді взяли, зокрема, радник Президента Литовської Республіки Дарюс Урбонас, віцеміністр Міністерства освіти, науки та спорту Литовської Республіки Рамунас Скауджюс, віцеміністр Міністерства національної оборони Литовської Республіки Жилвінас Томкус.

Коментарі

Позначки: , ,