Львівський лікар розкрив несподівану причину зростання захворюваності на коронавірус в області

Новини 03 Липня, 2020 2 451

Львів б'є антирекорди за кількістю нових випадків коронавірусу / Фото УНІАН

Львів б’є антирекорди за кількістю нових випадків коронавірусу

Заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник розкрив причини стрімкого збільшення кількості жителів регіону з підтвердженим коронавірусом.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє УНІАН.

За словами лікаря, від початку карантину в регіоні всі дотримувалися вимог чіткого обмеження, люди не виходили з дому без поважної причини, відповідно рівень захворюваності і наповненості лікарень був низьким. Менше було важких пацієнтів і летальних випадків.

“У подальшому, з ослабленням карантину, 11 травня, наша область увійшла до нього без істотного зниження рівня захворюваності. Цей рівень тримався деякий час, і більшість населення, мабуть, сприйняли це послаблення, як повну відсутність карантину. Люди перестали використовувати засоби індивідуального захисту, тобто маски, дотримуватися дистанції та почали займатися іншими речами, які викликають поширення захворюваності. Хворі, або легкі хворі почали виходити з дому і перебувати в місцях масового скупчення людей”, – сказав Ігор Берник.

Крім цього, за словами лікаря, у Львові були люди, які ходили по лікарнях, знімали відео про те, що ситуація з коронавірусом перебільшена, що це все штучно зроблено, а медустанови не заповнені хворими.

“Цю інформацію вони поширювали в маси, і люди повірили. У нас чимале населення в області, тому не завжди знайдуться ті, чиї знайомі чи близькі заразилися коронавірусом. А коли це вже особисто торкнутися їх, то люди починають вірити, ходити на обстеження і лікуватися”, – сказав він.

Крім того, зазначив Ігор Берник, після 11 травня в області з’явилася велика доступність до тестів.

“Порівняно з іншими регіонами у нас ситуація з цим краще. Якщо до цього ми могли протестувати 300 осіб, то зараз – 1000. І якщо раніше на результати ПЛР-тесту треба було чекати по 2-3 тижні, то сьогодні вони приходять значно швидше. Тому показники збільшилися”, – зазначив лікар-інфекціоніст.

У Львові та області щодня фіксуються сотні нових випадків коронавірусної інфекції. Станом на ранок 3 червня в регіоні налічувалося вже 5 883 жителів, у яких підтвердили COVID-19.

Коментарі

Позначки: , , , , ,