Львівський коледж спорту – другий у рейтингу закладів спеціалізованої спортивної освіти

Новини 10 Березня, 2022 523

Трохи приємних і мирних новин у стрічку

Міністерство молоді та спорту України підвело підсумки роботи зі спорту вищих досягнень за 2021 рік.

Про це ІВ Четверта студія повідомила Оксана Вацеба.

Серед закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю України ІІ місце у рейтингу посів Львівський фаховий коледж спорту. В активі львів’ян 155 424 очки. Попереду лише споріднений коледж з Харкова. На третій позиції ще один харківський заклад – Харківський професійний коледж спортивного профілю. На подальших чільних місцях спеціалізовані заклади Дніпра та Києва.

Що стосується львів’ян, найбільший внесок у загальний успіх внесли відділення жіночої і вільної боротьби, велоспорту, веслування на байдарках і каное, кульової стрільби і гандболу.

Ми попросили багаторічного директора коледжу заслуженого працівника фізичної культури та спорту України Степана Родака прокоментувати цей успіх:

– безперечно, це підсумок злагодженої роботи усього нашого колективу. Але левову частку у цей результат внесли наші дівчата-борчині – вони перемагали на найпрестижніших змаганнях: чемпіонатах світу та Європи. Так, бронзовою призеркою чемпіонату світу серед жінок стала студентка ІІ курсу Олександра Хоменець. Чемпіонками і призерками молодіжних чемпіонатів світу та Європи були минулорічні випускниці Анастасія Алпеєва і Оксана Чудик, студентки-третьокурсниці Соломія і Марія Винник. Не відставали від своїх старших подруг Манола Скобельська, Марія Орлевич, Ірина Борисюк, Надія Соколовська, Христина Демчук, а також хлопці Данило Стасюк, Олександр Григоришин, Єгор Горох, Віталій Гончар та інші.

З інших видів спорту я би відзначив успіхи стрільчині Яни Чучмарьової, велосипедистів Андрія Ганзіна, Микити Яковлєва і Соломії Лукачук, веслувальниць Валерії Терети і Софії Поцюрко, представниці лучного спорту Жанни Наумової.

Назагал, спортсмени коледжу на офіційних міжнародних змаганнях у 2021 році вибороли 50 медалей, в тому числі 20 золотих, на офіційних міжнародних змаганнях та 695 – на всеукраїнських.

Рейтинг закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю України за 2021 рік (перша група):

  1. Харківський фаховий коледж спорту – 162 500.
  2. Львівський фаховий коледж спорту – 155 424
  3. Харківський професійний коледж спорт.профілю – 125 426.
  4. Дніпропетровський фаховий коледж спорту – 90 797.
  5. Олімпійський фаховий коледж спорту м. Києва – 86 853.
  6. Броварський спортивний фаховий коледж – 59 919.
  7. Донецький коледж спортивного профілю – 41 290.
  8. Миколаївський фаховий коледж фізичної культури – 35 379.
  9. Херсонський фаховий спортивний коледж – 24 761.

Коментарі

Позначки: ,