Львівський хакер поширював вірус-вимагач

Новини 01 Червня, 2018 338

Фото ілюстративне

Працівники кіберполіції та Головного слідчого управління Національної поліції України викрили 17-річного мешканця Львівщини у причетності до створення каналу розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

Як повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України, юнак з 2016 року займався поширенням шкідливого програмного забезпечення, що призначене для створення вірусу-шифрувальника без наявності у нього спеціальних знань.

Зазначається, після ураження пристроїв відбувалося шифрування файлів з подальшою вимогою викупу за його дешифрування.

”Правоохоронці вилучили ноутбук та комп’ютерні системні блоки, на яких зберігалося різноманітне шкідливе програмне забезпечення. Крім того виявлено, що з даних пристроїв відбувалася авторизація облікових записів на різноманітних хакерських форумах”, – йдеться у повідомленні.

Також поліція встановлює кількість уражених вірусом комп’ютерів; перевіряє, чи причетний неповнолітній до міжнародного хакерського угруповання; встановлює коло осіб, які можуть бути причетними до цього міжнародного злочинного угрупування.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем, комп`ютерних мереж чи мереж електрозв`язку), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 363-1 (Перешкоджання роботі електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем, комп`ютерних мереж чи мереж електрозв`язку шляхом масового розповсюдження повідомлень електрозв`язку), ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України.

 

Коментарі

Позначки: , , ,