Львівський губернатор з дружиною побував у театрі (ФОТО)

Новини 14 Листопада, 2018 694

Фото: Facebook/Olha Mateychyk

Олег Синютка і дружина Президента України Марина Порошенко взяли участь у Міжнародному фестивалі оперного мистецтва імені С. Крушельницької

13 листопада дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Львівську область із робочим візитом. Перша леді взяла участь у ХVII Міжнародному фестивалі оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької, який у 2018 році проходить за грантової підтримки Українського культурного фонду. 

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Фото: Facebook/Фонд Порошенка

Фото: Львівська ОДА

За словами Марини Порошенко, цей фестиваль підтверджує авторитет міста Львова як культурної столиці західної України. Його мета – не тільки популяризація класичної оперної музики, а й презентація камерних опер сучасних українських та іноземних авторів, інтерактивні заходи та тематичні  майстер-класи.

«Дуже знаково, що він носить ім’я найвідомішої оперної співачки ХХ століття – Соломії Крушельницької, адже її неперевершений талант прославив Україну на весь світ. І сьогодні ця подія збирає у Львові відомих композиторів і співаків з різних країн Європи та світу, щоб продемонструвати глядачам перлини класичної музики. Без перебільшення, такі заходи роблять нас частиною однієї європейської культурної спільноти», – зазначила голова Українського культурного фонду.

«Я хотів би подякувати Українському культурному фонду. Переконаний, що найголовніше, що сьогодні зроблено – це неупереджена, прозора система відбору проектів. Львів є найкращим і завжди подає найкращі пропозиції. Така неупереджена, професійна система відбору дає можливість ті проекти, які сьогодні реалізуються на Львівщині підтримати і завершити за рахунок Українського культурного фонду», – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Фото: Facebook/Фонд Порошенка

Фестиваль традиційно відкрився оперою Джакомо Пуччіні «Мадам Баттерфляй» у постановці Львівської  національної опери, адже свого часу після невдалої прем’єри у театрі «Ла Скала»  в Мілані саме нова постановка опери з виконанням головної партії Соломією Крушельницькою розпочалося тріумфальне сходження «Мадам Баттерфляй» на світовий оперний Олімп.

Фото: Facebook/Фонд Порошенка

У Львівській національній опері, разом з львівським губернатором Олегом Синюткою  була присутня і його дружина – Наталія Синютка.

Фото: Facebook/Olha Mateychyk

Фото: Facebook/Фонд Порошенка

Фото: Zaxid.net

Фото: Львівська ОДА

Фото: 4studio

Коментарі

Позначки: , ,