Львівський губернатор їздив читати (ФОТО)

Новини 01 Жовтня, 2018 287

Фото: facebook/Olha Mateychyk

Олег Синютка відвідав у Жовкві Книгофест

У місті Жовква 30 вересня  проходив другий день заходу “ІІІ Книгофест у місті Жовква”.

Фото: loda.gov.ua

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, участь у фесті, який відбувся на центральній площі міста, взяли голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Мирослава Туркало.

Як зазначається у повідомленні, розпочався книжковий фестиваль з параду велосипедистів, що під фанфари в’їхали на площу з КНИГОЮ.

У межах заходу також відбулась виставка-продаж широкого асортименту книг від українського видавця; автограф-сесії; зустрічі з авторами; зустрічі з книжковими героями; книголотерея “Краща книга видавництва”; відзначення авторів та видавництв за участь у святі.

Фото: zhovkva-rda.gov.ua

Також учасники Книгофесту та гості свята мали змогу подивитися на вітальний танець від хореографічного колективу «Айседора», запальний танець «Книжковий рок-н-рол», музичну фієсту від учасників колективу дитячого центру «Росинка», презентацію творчої майстерні Олександра Зімби, заслуженого тренера України з важкої атлетики, відомого спортсмена, засновника видавництва “Вісім лапок”, автора серії казок “Веселі пригоди Бровка та Мурчика”, гумористичний «Батальйон Бишків-Пирятин», авторське читання молодого репера Романа та тематичне привітання від театру Народного дому смт Куликів “КУЛИК”.

Як зазначається у повідомленні, окрім читачів, учасниками “Книгофесту” стали визначні українські діячі. Серед них – український поет, прозаїк, публіцист, громадський, політичний та державний діяч, доктор філософії в галузі політології, народний депутат України I скликання, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації “Союз Чорнобиль”, перший заступник Голови Національної спілки письменників України – Володимир Шовкошитний, голова НСПУ Ігор Гургула, голова фестивалю «Книжкова толока» Люба Хомчак, заслужений працівник культури України, директор книготорговельної фірми “Книжкові джерела” Михайло Ватуляк.

 

Коментарі

Позначки: , ,