Львівський губернатор вже знає, хто не буде фіналістом другого туру президентських виборів

Новини 19 Грудня, 2018 89

Фото: "Цензор.нет"

Олег Синютка дав інтерв‘ю «Цензор.нет»

Голова Львівської ОДА  Олег Синютка заявив, що у другому турі президентських виборів Анатолія Гриценка не буде.

Про це львівський губернатор сказав  в інтерв‘ю «Цензор.нет», відповідаючи на запитання чи пройде у другий тур виборів Анатолій Гриценко.

«Ми ж не фантасти, ми ж реалісти.  Порошенко-Гриценко точно не буде. Ми ж говоримо про трійку Львівської області – вибори будуть проходити в Україні. В Україні, я впевнений, Гриценка в трійці не буде», – зазначив Олег Синютка.

Також Олег Синютка висловив переконання, що у другому турі команда «Громадянської позиції»  буде підтримувати президента Порошенка.

«У нас команда “Громадянської позиції” зібрала колись велику кількість хороших людей. Це такі позитивні люди як особистості. В мене з багатьма з них є дуже добрі стосунки. Врешті-решт, заступник голови обласної ради представляє “Громадянську позицію”. Це така особливість Львівської області. Я переконаний, що в другому турі ці люди будуть підтримувати президента Порошенка. І річ не в прізвищі. Справа в напрямку розвитку держави. Тому що це люди проєвропейські, це люди, які бачать майбутнє України в Північно-Атлантичному оборонному альянсі. І вони 100% не будуть підтримувати проросійськіх кандидатів», – зазначив губернатор Львівщини.

Уривок з розмови публікуємо:

«- Зараз вся країна пильно вглядається в рейтинги кандидатів в президенти. У вас є свіжі результати таких опитувань?

– Подивись, хто замовляє – і ти більш-менш будеш орієнтуватись в результаті. В мене є дані по всіх тих рейтингах, які проводяться різними політичними силами, різними соціологічними службами. Я до них ставлюсь дуже скептично.

– Чому?

– Тому що, на жаль, потім до реалістичних результатів додаються відсотки в плюс, відсотки в мінус. І потім це оприлюднюється для споживання людей. Львівська обласна рада передбачила зробити дослідження – але 100% це не буде дослідження про рейтинги президента. Нас цікавлять очікування людей, їхні проблеми, настрої. 100% найменше, що в цьому має бути, це політики.

– Цікаво, що про свій скепсис щодо цих рейтингів мені розповідали і політики, і чиновники. Але ж хтось їх замовляє. І у своїх роздумах про вибори всі виходять саме з цих опитувань.

– Це все залежить від людини. Ми ж не будемо заперечувати, що рейтинги впливають на громадську свідомість. Моє завдання сьогодні – не впливати рейтингами на громадську свідомість

– Добре, якщо не конкретну статистику, то послідовність рейтингів кандидатів у президенти на Львівщині готові озвучити?

– На сьогоднішній момент, якщо дивитися за рейтингами, послідовність така: Порошенко, Гриценко, Садовий, Тимошенко. Це ж ні для кого не секрет.

– З чим пов’язуєте таку високу популярність Гриценка в області?

– У нас команда “Громадянської позиції” зібрала колись велику кількість хороших людей. Це такі позитивні люди як особистості. В мене з багатьма з них є дуже добрі стосунки. Врешті-решт, заступник голови обласної ради представляє “Громадянську позицію”. Це така особливість Львівської області.

– Відносини у вас добрі – а що буде у другому турі?

– Я переконаний, що в другому турі ці люди будуть підтримувати президента Порошенка. І річ не в прізвищі. Справа в напрямку розвитку держави. Тому що це люди проєвропейські, це люди, які бачать майбутнє України в Північно-Атлантичному оборонному альянсі. І вони 100% не будуть підтримувати проросійськіх кандидатів.

– А якщо у другий тур вийдуть Порошенко і Гриценко?

– Ми ж не фантасти, ми ж реалісти.

– Справді вважаєте, що Гриценко у другий тур не пройде?

– Порошенко-Гриценко точно не буде.

– Аргументуйте, будь ласка. Адже зараз Гриценко у трійці лідерів, і логічно розглядати його як одного з претендентів на другий тур.

– Ми ж говоримо про трійку Львівської області – вибори будуть проходити в Україні. В Україні, я впевнений, Гриценка в трійці не буде».

Коментарі

Позначки: , , , ,