Львівський губернатор і творчі люди (ФОТО)

Новини 27 Грудня, 2018 196

Фото: Львівська ОДА

Олег Синютка на урочистому врученні премії у галузі культури, літератури та журналістики

На Львівщині лауреатам у галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури вручили обласну премію.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, 26 грудня у Львівському національному театрі опери та балету відбулося урочисте вручення обласної премії у галузі культури, літератури та журналістики.

Премією відзначаються найвизначніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

“Тут зібрались люди, які мають Божу іскорку. Наша Львівщина є впівзнаваною в Україні та світі вашими талантами. Ми є спадкоємцями великої історії наших предків, які творили минуле. Ваші імена – це синонім успіху, таланту і прогресу. Дякуємо вам, що ви прославляєте нашу країну. Ми – це славетна нація з великим майбутнім”, – зазначив у вітальному слові голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Фото: Львівська ОДА

Фото: Юлія Курташ-Карп/Facebook

Фото: Львівська ОДА

 

Дизайнер художніх прикрас Роксоляна Шимчук вирішила свою грошову нагороду пожертвувати українським військовим.

“Колись наші предки віддавали десятину на потреби громади. І мені здається, що це зараз, в час війни, особливо актуально. Тому свою премію я маю намір віддати на потреби бійців, які воюють на сході. Буду рада, якщо хтось до мене приєднається і ми зможемо напередодні Різдва зробити такий подарунок нашим захисникам”, – наголосила під час нагородження переможниця премії Роксоляна Шимчук.

Премія присуджується щорічно в чотирнадцяти номінаціях. Серед цьогорічних переможців Маркович Костянтин, Сипняк Петро, Малярчук Костянтин, Іутін Олексій, Вовкун Василь тощо.

Фото: Львівська ОДА

Фото: Юлія Курташ-Карп/Facebook

 

Коментарі

Позначки: , , ,