Львівський апеляційний суд змінив запобіжний захід підозрюваному Мар’яну Чаві, задоволивши апеляцію прокурора

Новини 12 Серпня, 2023 302

суд

У вівторок, 8 серпня, у відкритому судовому засіданні у Львівському апеляційному суді розглянуто апеляційну скаргу прокурора Львівської обласної прокуратури на ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 25 липня 2023 року про застосування запобіжного заходу відносно підозрюваного М. Чави.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу суду.

За даними слідства, підозрюваний опублікував у соціально-орієнтованих мережах – «Facebook», відеохостингу «YouTube» та месенджері «Telegram» висловлювання спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі, деморалізації армії та формуванню передумов для дискредитації іміджу України на міжнародній арені.

Чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань), ч.1 ст.435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю), ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Ухвалою слідчого судді частково задоволено клопотання слідчого в ОВС 1-го відділення слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області та застосовано до 40-річного дрогобичанина М. Чави запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком на два місяці, з покладенням відповідних обов’язків.

Не погоджуючись із ухвалою, прокурор у справі подав апеляційну скаргу, мотивуючи тим, що такий запобіжний захід не забезпечить належну поведінку підозрюваного. Відтак, просив скасувати ухвалу та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу прокурора Львівської обласної прокуратури задоволити, а ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова скасувати та постановити нову, якою клопотання слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області задоволити.

Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року, з визначенням розміру застави – 214 720 грн.

Коментарі

Позначки: ,