Львівську ОДА просять з’ясувати випадки булінгу у школі Червонограда

Новини 15 Квітня, 2021 234
Фото: Олег Дуда

Фото: Олег Дуда

Під час засідання сесії Львівської обласної рада керівник фракції “Європейська Солідарність” Олег Дуда звернувся до директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олега Паски та начальнику ГУНП у Львівській області, полковника поліції Олександра Шляховського з приводу того, що в одному із навчальних закладів у Червоноградському районі відбувається цькування учнів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення Дуди у Фейсбуці.

Йдеться про випадок булінгу, який набув активного обговорення в пресі та соцмережах.

Директорка Соснівського ліцею № 2 Наталія Щербань провокує конфліктні ситуації з учнями та усіляко цькує дітей. Незважаючи на усі заперечення профільного департаменту, ми маємо беззаперечні докази зібрані самими дітьми, які стали жертвами цькування.

“Як батька, мене дуже обурює ця ситуація, адже цькування та знущання над дітьми у закладі освіти є неприпустимим в наш час! Відтак, я прошу профільний департамент та поліцію всебічно та повно з’ясувати обставини щодо проявів боулінгу у Соснівському ліцеї №2, в тому числі, зі сторони керівництва навчального закладу”, – йдеться у повідомленні.

Дуда нагадує, що булінг має великі наслідки для дитини. Дослідження показали, що діти, які зазнавати булінгу, більш схильні до розладів ментального здоров’я, таких як тривожний розлад, депресивність, суїцидальні настрої.

Саме тому потрібно створювати відповідне сприятливе середовище для боротьби з такою проблемою як булінг та запобігання проявів відповідної поведінки. Особливо зі сторони дирекції та педагогічних працівників.

❗Сьогодні під час засідання сесії Львівська обласна рада публічно звернувся до директора Департаменту освіти і науки…

Опубліковано Олег Дуда Вівторок, 13 квітня 2021 р.

Коментарі

Позначки: , , ,