Львівську обласну раду доведено до політичної кризи, – Народний Рух України

Новини 10 Грудня, 2021 167

Роман Филипів розповів правду про будівництво амбулаторій на Львівщині

Гримак закликають зібрати засідання усіх голів фракцій

Фракція Народного Руху України у Львівській обласній раді висловлює гостре незадоволення тенденціями, що мають місце у найвищому представницькому органі влади Львівщини.

Про це йдеться у заяві ЛОО НРУ, пише Четверта студія.

«26 жовтня 2021 року в результаті «кулуарних договорняків» була зірвана сесія обласної ради. А сьогодні, 10 грудня, у такий же спосіб керівництвом було зірвано засідання президії ради, як одного із керівних органів.

Якщо точніше, то за отриманою нами інформацією, напередодні, тобто 9 грудня, голова обласної ради проводила сепаратні переговори з керівниками певних фракцій, які становлять так звану більшість в обласній раді. Очевидно перемовини виявилися не результативними, бо близько 23.00, у спосіб смс-повідомлень, апарат обласної ради повідомив членів президії про перенесення дати та часу її засідання, у зв’язку, буцімто, із відсутністю кворуму.

Тобто сесію обласної ради за 5 хвилин до її початку зірвала складна епідситуація, а президію – відсутність кворуму, з’ясована ледь не опівночі.

Варто зазначити і те, що предметом вечірньо-нічних переговорів був бюджет, тобто знову не зійшлися на дерибані грошей.

У зв’язку із наведеним вище, фракція Народного Руху України звертається до Голови Львівської обласної ради Ірини Гримак. Пані Голово, припиніть грати у політичні ігри із домішками бюджетних інтересів. Негайно зберіть засідання усіх, а не деяких, голів фракцій, де спільно зможемо знайти вихід із очевидної політичної кризи, до якої доведено Львівську обласну раду.

Колеги по обласній раді, просимо Вас відповідально поставитися до періоду, в якому ми зараз перебуваємо. На фоні складної внутрішньої і зовнішньої ситуації у нашій державі ми зобов’язані демонструвати єдність і діяти в унісон. Наша спільна задача розглянути проект обласного бюджету, комісійно вивчити та удосконалити, де необхідно, цей документ і винести його на розгляд сесії.

Нам видається, що саме прозорості і публічності чекають від нас виборці, тому не маємо права їх підвести», – йдеться у заяві Народного Руху України.

Коментарі

Позначки: , ,